Kategóriák
Kosarad

Hörcsögműhely - Glirex NatureSupplies - Futókerék - Csapj le rá!

Hörcsögműhely - Glirex NatureSupplies - Futókerék - Csapj le rá!
Hörcsögműhely - Glirex NatureSupplies - Futókerék - Csapj le rá!
Hörcsögműhely - Glirex NatureSupplies - Futókerék - Csapj le rá!
Hörcsögműhely - Glirex NatureSupplies - Futókerék - Csapj le rá!
Hörcsögműhely - Glirex NatureSupplies - Futókerék - Csapj le rá!
 • Készlet: Raktáron
 • Hűségpont: 0
 • Cikkszám: GE002
 • Szállítás: 1-4 munkanap
4 490 Ft
Nettó ár: 3 535 Ft

Elérhető opciók

Csapj le rá! 

Ez a termék csak limitált számban várásolható meg, nem szerepel a Glirex alap termékkínálatában.

Miben más?

Miben tér el az alapkínálatban található Hörcsögműhely - Glirex NatureSupplies - Futókerék terméktől? 
Ez a futókerék az eggyel régebbi szériából származik, mely esetében a kerék csak talpas állványnal használható, nem állítható a magassága és nem cserélhetők az elemei. A csapágyház faanyagú és nincs rajta logó. 

Igényesen megmunkált, biztonságos, talpas állványon álló, lézeres technikával készült, fa futókerék kisállatok számára.

Mit kínál a Hörcsögműhely – Glirex NatureSupplies – Futókerék? 

 • Magas minőség
 • Színvonalas tervezés
 • Dupla porvédős csapágy
 • Hangtalan
 • Kényelmes, zárt futófelület
 • Megfelelően választott belső átmérőjével védi a gerincet
 • Könnyed forgás, hajthatóság
 • Természetes, biztonságos alapanyagokból készült
 • Kézműves termék
 • Stabil és időtálló

Futókerék - a mozgásigény kielégítésének egyetlen lehetősége

Kisállataink őseinek a vadon nyújt végtelen otthont, kedvenceink természetes élőhelyükön naponta sok-sok kilométert tesznek meg, miközben felfedeznek, lakhelyüket rendezgetik, gyűjtögetnek, élelemre vadásznak vagy legelésznek. Fogságban sajnos nincs lehetőségünk eredeti élőhelyüket megközelítő méretű teret nyújtani nekik, és még ha esetleg naponta több órára ki is engedjük futkározni vagy játszani őket, ez idő alatt nem tudják kielégíteni teljes mozgásigényüket, ezért a legtöbb kisemlős - hörcsög, egér, degu, csincsilla, mókus - számára elengedhetetlen felszerelés a futókerék. Mivel a futókerékben való futással naponta több órát eltöltenek, nagyon fontos mind a gazdi nyugalma, mind az állat szempontjából, hogy megfelelő minőségű és méretű, biztonságos kereket válasszunk.

Kényelem és biztonság - a megfelelő méret és típus kiválasztása

A futókerék kiválasztásakor az egyik legfontosabb szempont a megfelelő méret. Rendkívül fontos, hogy maga a kerék akkora legyen, hogy kedvencünk teljesen egyenes gerinccel futhasson benne. Ha futás közben a kicsi kerék ívének megfelelően homorúan hajlik az állat háta, fejét felfelé tartja, az hosszabb távon súlyos és visszafordíthatatlan gerincproblémákhoz vezethet - különösen veszélyes a fiatal állatok esetében, amikor a gerinc még fejlődésben van. Nem mellesleg a kicsi kerékben való futás komoly fájdalmat okoz - jobb esetben ekkor az állat nem is használja a kereket, de sajnos igen gyakori, hogy a fájdalom ellenére is futnak, hiszen óriási mozgásigényüket szinte kényszeresen le kell valahol vezetniük - jobb híján a futókerékben.
A méret azonban nem csak a kerékátmérő esetében fontos, a futófelület szélessége is lényeges tényező. Ha a futófelület túl keskeny, kisállatunk nem tud benne kényelmesen futni - ennek jele, hogy fejét a kerékből kitartja, esetleg véletlenül le-lelép róla futás közben. Futókerekeink esetében ezért a kerékátmérő mellett a futófelület szélességre is gondos figyelmet fordítottunk.

 • 20 cm-es kerék: belső átmérő 20 cm, külső átmérő 21,5 cm, teljes magasság talppal 24 cm, futófelület 6 cm - kistermetű egerek és kistermetű törpehörcsögök részére
 • 24 cm-es kerék: belső átmérő 24 cm, külső átmérő 25,5 cm, teljes magasság talppal 28 cm, futófelület 8 cm - egerek és törpehörcsögök részére

S ha már lúd, legyen kövér! Az extra kényelem érdekében a futófelület parafával bélelt, mely a kisállattalpak számára puhább, biztonságosabbá teszi a futókereket, ráadásul kedvenceink könnyebben megkapaszkodnak benne, futás közben kevésbé csúszós, mint a natúr fa. Nem utolsó sorban a parafa könnyebben tisztítható, s ha már nagyon elkoszolódott vagy netán kisállatunk megrágcsálta, vásárolható webáruházunkban új parafabélés, így a futófelület cserélhető. 

Hangtalan, könnyed forgás, dupla csapággyal

Írj véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
Rossz
1
false
false
true
Törlés
Módosítás
tr