Kategóriák
Kosarad

Glirex Hay - Szénapellet (réti fűszéna omega)

Glirex Hay - Szénapellet (réti fűszéna omega)
Glirex Hay - Szénapellet (réti fűszéna omega)
Glirex Hay - Szénapellet (réti fűszéna omega)
Glirex Hay - Szénapellet (réti fűszéna omega)
Glirex Hay - Szénapellet (réti fűszéna omega)
Glirex Hay - Szénapellet (réti fűszéna omega)
Glirex Hay - Szénapellet (réti fűszéna omega)
 • Készlet: Raktáron
 • Hűségpont: 10
 • Cikkszám: G550
 • Szállítás: 2-6 munkanap
890 Ft
Nettó ár: 701 Ft
Ár hűségpontokban: 543

Elérhető opciók

A széna a nyulak és számos rágcsáló kiegyensúlyozott étrendjének fő eleme. Magas rosttartalmú, természetes takarmány - most pellet formában is, hidegen sajtolt lenmagolajjal, mely különösen vedlési időszakban hasznos!

Mit kínál a Glirex Hay - Szénapellet (réti széna omega)

 • Magas minőség 
 • Természetes, ízletes csemege
 • Segíti a vedlést
 • Kíméletes szárítás és feldolgozás
 • Magas rosttartalom
 • Ásványi anyagokban gazdag
 • Támogatja a bőr és szőrzet egészségét
 • Hozzájárul az egészség megőrzéséhez
 • Segíti az emésztést és a fogkoptatást

Összetétel: 90% réti széna, 10% hidegen sajtolt lenmagolaj

A szőrzet és bőr, valamint a vedlési időszak támogatása

Számos kisállat étrendjének elemi részét fűfélék, azaz különböző szénák alkotják, melyeket most hidegen sajtolt lenmagolajjal egészítettünk ki – ez nem csupán ínycsiklandóvá teszi a szénapelletet, de segíti a vedlést, és nagyban hozzájárul a szőrzet és bőr egészségéhez! A lenmag, illetve az abból kinyert olaj, roppant egészséges, rendkívül gazdag az esszenciális omega-3 és omega-6 zsírsavakban, magas többek között a magnézium-, tiamin-, foszfor-, cink-, kálium-, kalcium-, mangán- és vastartalma, valamint az A-, B-, C-, D-, E-vitamintartalma. Számos pozitív hatása ismert, mint például az ízületek épségének megőrzéséhez vagy a szív- és érrendszeri problémák megelőzéséhez való hozzájárulás, ám elsősorban a bőr- és szőrzet egészségét támogatja kimagaslóan. Különösen hasznos vedlési időszakban is, segít megakadályozni a lenyelt szőrök által okozott emésztési problémákat.

Miből és hogyan készült?

A szénapellet fő részét - 90%-át - ízletes, zöld, hosszú szálú réti fűszéna képzi. A réti szénaalap a teljes mezők palettáját magába foglalja, több, mint 60 különféle ínycsiklandó gyógynövényt és fűfélét tartalmaz, gondoskodik a változatosságról, nagyban hozzájárul az egészség megőrzéséhez. A pellet további  10%-át magas minőségű, ízletes, hidegen sajtolt lenmagolaj alkotja. 
A pelletálásnak köszönhetően könnyen emészthető, értékes tápanyagait kedvencünk szervezete könnyedén feldolgozza.

Miért jó a pellet?

 • Jó eltarthatóság, magasabb minőség 
  A megfelelő technikának köszönhetően az alapanyagok tápértéke, a fontos ásványi anyagok, vitaminok, nyomelemek a pelletálás során nem roncsolódnak, nem érnek kevesebbet, mint természetes formában. Ugyanakkor természetes formában a tárolás során hamarabb veszítenek tápértékükből, a pelletált alapanyag tovább őrzi meg értékeit.
 • Ízletesebb
  A alapanyagok ízminősége pelletálva jelentősen magasabb, mint természetes, szárított formában. A pelletek tehát rendkívül ízletesek, zamatosak.
 • Csökken a hulladék mennyisége
  Ha volt már szerencsétek természetes formájú, szárított gyógynövényfélékhez, biztosan tapasztaltátok már, hogy a száraz levelek könnyedén törnek, egyes esetekben porhadnak, a virágok értékes virágpora kihullik stb. Akarva-akaratlanul ezáltal a természetes formájú eleség viszonylag nagy része hulladékként végzi. A pellettel ez a probléma kiküszöbölhető, nincs több kárba ment törmelék!
 • A kevesebb néha több
  A pelletált forma egy tömörített forma, így egyetlen szem pellet jóval több, mint amennyinek tűnik. Így tehát elegendő belőle jóval kevesebbet adni, mint amennyit a természetes formájú eledelből adnánk. S ez különösen nagy előny, ha kisállatunk rossz evő, beteg, gyenge.
 • Beteg és fogproblémás kedvenceink is könnyen fogyaszthatják
  A pellet egy kevés vízzel felöntve hamar felpuhul és pépessé válik, így a beteg, gyenge, illetve rágási nehézségekkel küzdő kisállatok sokkal könnyebben tudják elfogyasztani.
 • Könnyebb tárolás
  A pellet sokkal kisebb helyet foglal, bármilyen tasakban vagy dobozkában bármely polcon elfér, kosz és törmelék nélkül, higiénikusabban, sokkal könnyebben tárolható.
 • Biztonság
  A pelletálásnak köszönhetően azon növények vagy növényi részek is minden gond nélkül, biztonsággal etethetők, melyek normál formájukban veszélyesek lehetnek, például szúrósak, tüskések.

A szénapellet (réti fűszéna omega) csupán kiegészítő eleség, figyeljünk a mértékeltességre! 
Vedlési időszakban alapélelmezéstől és testsúlytól függően hetente 3-5 alkalommal is adható kisállatainknak. Más esetben, nassolnivalóként vagy a bőr és szőrzet kondíciójának fenntartásáért, hetente 1-4 alkalommal adható.

Tápanyagérték:

Nyersfehérje: 9 %
Nyersrost: 28 %
Nyers zsír: 3%
Hamu: 6%

Pellet átmérő: 8 mm

Írj véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
Rossz
1
false
false
true
Törlés
Módosítás
tr