Cikkszám: G026
Készletinfó: Raktáron
890 Ft

Elérhető opciók

Csempésszünk egy kis természetet kedvencünk otthonába, némi kalandot a mindennapjaiba! 

Mit kínál a Glirex NatureBundle - Mákgubó?

  • Felébreszti a gyűjtögető ösztönöket
  • Szórakoztató elfoglaltságot nyújt
  • Csillapítja az unalomból fakadó rácsrágást
  • Segíti a fogkoptatást
  • Ízletes csemege
  • Értékes aminosavakat, ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz
  • Hozzájárul az egészség megőrzéséhez
  • Megbízható magyar termőföldről származik
  • Alkaloidoktól mentes
  • Természetes dekoráció

Vissza a természetbe!

Eredeti formájában a mákgubó felidézi a vadon világát, ahol az élelmet nem egy csillogó tálkában tolják gondosan elkészítve kedvencünk orra elé, hanem igenis meg kell küzdenie érte. Tűzzük az alomba, akasszuk fel a ketrecre vagy egyszerűen csak fektessünk el néhány szál mákgubót kisállatunk lakhelyén! Igazi kihívást jelent majd számára a csemege felkutatása, elérése, majd a magvak kibontogatása. Sokuk azonnal nekiáll belakmározni az immáron jól megérdemelt, ínycsiklandó falatokat, míg mások inkább összegyűjtik, elraktározzák ínségesebb időkre. Akárhogyan is, de remek elfoglaltságot nyújt, elűzi az unalmat és csillapítja az esetlegesen abból fakadó nem kívánt rács és tereptárgyak rágcsálását, valamint elősegíti a fogkoptatást.
Nem utolsó sorban a mákgubó nagyszerű dekorációként szolgál kedvencünk lakhelyén, melynek köszönhetően kisállatunk és mi is közelebb érezhetjük magunkat a természethez. 

Milyen hatása van az egészségre?

A mák kiváló energiaforrás, magas a rosttartalma, illetve a kalcium-, vas-, cink- és mangántartalma, valamint B- , C-, E-vitaminokban gazdag. Elsősorban a csontok és ízületek egészségéhez járul hozzá.
Ezek a mákgubók nem gyógyászati célokra nemesítettek, nem vagy csak minimális mennyiségben tartalmaznak alkalodiokat.

Milyen állatoknak és milyen mennyiségben javasolt? 

Hörcsögök, egerek, mókusok, patkányok:
A mák elsősorban magokkal táplálkozó, mindenevő fajoknak javasolt: hörcsögöknek, egereknek, mókusoknak, patkányoknak. Mivel a gubókban csak igen minimális mennyiségú mák található, nagyrészt üresek és csak a héjhez közel bújnak meg mákszemek, adható napi szinten, azonban vegyük figyelembe, hogy a mák olajos mag, ügyeljünk rá, hogy mellette is változatos legyen az étrendje és minden szükséges tápanyagból megfelelő mennyiséget vihessen be szervezetébe. A mákot is, mint minden kiegészítő eleséget, célszerű belekalkulálni a napi élelembe, és nem pedig teljes egészében amellé adni, ezzel elkerülhető a túletetés, elhízás és ezekből fakadó egyéb probléma.

Elsődlegesen fűfélékkel táplálkozó, növényevő fajoknak, mint a nyúl, tengerimalac, csincsilla vagy degu, a mákgubó nem javasolt. 

Írjon véleményt!

Válassz egy képet vagy húzd ide!
Megjegyzés: HTML-kód használata nem engedélyezett!