Cikkszám: G136
Készletinfó: Raktáron
990 Ft

Elérhető opciók

Csempésszünk egy kis természetet kedvencünk otthonába, némi kalandot a mindennapjaiba! 

Mit kínál a Glirex NatureBundle - Nyári aratás?

  • Felébreszti a gyűjtögető ösztönöket
  • Szórakoztató elfoglaltságot nyújt
  • Csillapítja az unalomból fakadó rácsrágást
  • Segíti a fogkoptatást
  • Ízletes csemege
  • Értékes aminosavakat, ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz
  • Megbízható magyar termőföldről származik
  • Természetes dekoráció

Összetevők: fürtös köles, len, mezei komócsin, fénymag, amaránt

Vissza a természetbe!

Eredeti formájukban a szálas, fürtös növények felidézik a vadon világát, ahol az élelmet nem egy csillogó tálkában tolják gondosan elkészítve kedvencünk orra elé, hanem igenis meg kell küzdenie érte. Tűzzük az alomba, akasszuk fel a ketrecre vagy egyszerűen csak fektessünk el néhány szál növényt kisállatunk lakhelyén! Igazi kihívást jelent majd számára a csemege felkutatása, elérése, majd a magvak kibontogatása. Sokuk azonnal nekiáll belakmározni az immáron jól megérdemelt falatokat, míg mások inkább összegyűjtik, elraktározzák ínségesebb időkre. Akárhogyan is, de remek elfoglaltságot nyújt, elűzi az unalmat és csillapítja az esetlegesen abból fakadó nem kívánt rács és tereptárgyak rágcsálását, valamint elősegíti a fogkoptatást.
Nem utolsó sorban nagyszerű dekorációként szolgál kedvencünk lakhelyén, melynek köszönhetően kisállatunk és mi is közelebb érezhetjük magunkat a természethez. 

Milyen hatása van az egészségre?

A magvas növények kiváló energiaforrást jelentenek, természetes formájukban jelentősen több értékes tápanyagot őriznek, mint a feldolgozott változatai. A nyári aratás kötegnek magas a fehérje és rosttartalmaa lennek köszönhetően gazdag az esszenciális omega-3 és omega-6 zsírsavakbanilletve magas a magnézium-, kálium-, béta-karotin-, kalcium-, fluor-, tiamin-, cink-, mangán-, foszfor- és vastartalma, valamint az A-, B-, C-, D-, E-vitamintartalma.

Milyen állatoknak és milyen mennyiségben javasolt? 

Hörcsögök, egerek, mókusok, patkányok:
A nyári aratás köteg elsősorban magokkal táplálkozó, mindenevő fajoknak javasolt: hörcsögöknek, egereknek, mókusoknak, patkányoknak. Adható napi szinten, azonban ügyeljünk rá, hogy mellette is változatos legyen az étrendje és minden szükséges tápanyagból megfelelő mennyiséget vihessen be szervezetébe. A nyári aratás köteget is, mint minden kiegészítő eleséget, célszerű belekalkulálni a napi élelembe, és nem pedig teljes egészében amellé adni, ezzel elkerülhető a túletetés, elhízás és ezekből fakadó egyéb probléma.

Elsődlegesen fűfélékkel táplálkozó, növényevő fajoknak, mint a nyúl, tengerimalac, csincsilla vagy degu, a nyári aratás köteg nem javasolt. 

Írjon véleményt!

Válassz egy képet vagy húzd ide!
Megjegyzés: HTML-kód használata nem engedélyezett!