Cikkszám: G032
Készletinfó: Raktáron
550 Ft

Elérhető opciók

A szárított szöcske és sáska rendkívül egészséges, természetes fehérjeforrást nyújtanak kedvenceinknek.

Mit kínál a Glirex NatureProtein - Szöcske és sáska

  • Magas minőség
  • Zsírszegény fehérjeforrás
  • Ízletes csemege
  • Létfontosságú aminosavakat tartalmaz
  • Hozzájárul az egészséges étrendhez

Természetes állati fehérje - kulcs az egészséghez

Az állati fehérje nélkülözhetetlen azon kedvenceink számára, melyek természetes étrendjét nem csak növényi, hanem állati eredetű tápanyagok alkotják. Mindenevő állatok közé tartozik minden hörcsög- és egérfaj, de a legtöbb mókusfaj is. Az állati fehérjék olyan esszenciális aminosavakat tartalmaznak, melyek semmilyen növényi eredetű tápanyaggal nem pótolhatók, hiányuk hosszútávon egészségügyi problémákhoz vezethet. Alternatívaként elterjedt a tejtermékekkel (túró, sajt, joghurt stb.) való étrendkiegészítés, ám ezek számos kedvencünk számára szükségtelen, sőt káros anyagot is tartalmaznak, mint például a laktóz és a különféle tartósítószerek, ráadásul rendkívül zsírosak is, ezért a tejtermékek nem javasoltak, kisállatunk egészségének megőrzése érdekében törekednünk kell a természetes fehérjeforrásokra, mint amilyen a szárított szöcske és sáska is. 

A szárított szöcske és sáska jellemzői:

  • Méretük 2,5-4 cm
  • Fehérjetartalom: 61%
  • Zsírtartalom: 6%

A szöcske és sáska a fehérjék között kiemelkedően alacsony zsírtartalommal bír, ezért elhízott, diétára szoruló állatok esetében is kiváló fehérjeforrás. A legtöbb kisállat felettébb ízletesnek találja, ezért barátkozás segítésére, szelídítésre is alkalmas. Kiváló energiaforrás, számos esszenciális aminosavat, fontos ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz.

Milyen állatoknak és milyen mennyiségben javasolt? 

A szárított szöcske és sáska elsősorban mindenevő kisállatoknak ajánljuk kiegészítő eleségként, mint a hörcsög, egér, patkány és a legtöbb mókusfaj.
Általánosságban egy egészséges egyednek 
heti 2-3 alkalommal egy teáskanálnyit javasolt adni belőle, azonban a pontos ideális adagolást rendkívül sok tényező befolyásolja, nem pusztán az állat faja és mérete, de az is, milyen fehérjetartalmú főeleséget választottunk számára, valamint milyen egyéb kiegészítő eledeleket kap.
Az általános adagolás közepes (15-18% közötti) fehérjetartalmú tápok melletti etetésre vonatkozik. Alacsony (15% alatti) fehérjetartalom mellett a kiegészítő fehérje mennyiségét arányosan növelni érdemes, magas (18% feletti) fehérjetartalom mellett pedig csökkenteni. 

Vemhes állatok esetén a vemhesség kezdeti szakaszában és a szoptatási időszakban, valamint a még fejlődés alatt álló, fiatal állatok esetében, illetve gyengeség, betegség idején javasolt növelni a kiegészítő fehérje mennyiségét, és naponta adagolni.

Segítség a mennyiség meghatározásához: az elsődleges termékfotón kb. 60 gramm szöcske és sáska látható. 

Írjon véleményt!

Válassz egy képet vagy húzd ide!
Megjegyzés: HTML-kód használata nem engedélyezett!