Cikkszám: G035
Készletinfó: Raktáron
650 Ft

Elérhető opciók

A szárított lárvamix energiadús, változatos, természetes fehérjeforrást nyújt kedvenceinknek. Különösen ajánlott legyengült, sovány állatoknak.

Mit kínál a Glirex NatureProtein - Lárvamix? 

  • Magas minőség
  • Energiadús fehérjeforrás
  • Ízletes csemege
  • Létfontosságú aminosavakat tartalmaz
  • Hozzájárul az egészséges étrendhez
  • Gondoskodik a változatosságról

Természetes állati fehérje - kulcs az egészséghez

Az állati fehérje nélkülözhetetlen azon kedvenceink számára, melyek természetes étrendjét nem csak növényi, hanem állati eredetű tápanyagok alkotják. Mindenevő állatok közé tartozik minden hörcsög- és egérfaj, de a legtöbb mókusfaj is. Az állati fehérjék olyan esszenciális aminosavakat tartalmaznak, melyek semmilyen növényi eredetű tápanyaggal nem pótolhatók, hiányuk hosszútávon egészségügyi problémákhoz vezethet. Alternatívaként elterjedt a tejtermékekkel (túró, sajt, joghurt stb.) való étrendkiegészítés, ám ezek számos kedvencünk számára szükségtelen, sőt káros anyagot is tartalmaznak, mint például a laktóz és a különféle tartósítószerek, ráadásul rendkívül zsírosak is, ezért a tejtermékek nem javasoltak, kisállatunk egészségének megőrzése érdekében törekednünk kell a természetes fehérjeforrásokra, mint amilyen a szárított lárvamix is. 

A szárított lárvamix jellemzői:

  • Méret: 2-4 cm
  • Fehérjetartalom: 53%
  • Zsírtartalom: 28%

A lárvamix nagy mennyiségben tartalmaz telítetlen zsírsavakat, kiváló energiaforrás, számos esszenciális aminosav, fontos ásványi anyag és vitamin található benne. A legtöbb kisállat felettébb ízletesnek találja, ezért barátkozás segítésére, szelídítésre is alkalmas

Összetétel: lisztkukac, selyemhernyó báb állapotban

Milyen állatoknak és milyen mennyiségben javasolt? 

A szárított lárvamixet elsősorban mindenevő kisállatoknak ajánljuk kiegészítő eleségként, mint a hörcsög, egér, patkány és a legtöbb mókusfaj.
Általánosságban egy egészséges egyednek 
heti 2-3 alkalommal egy teáskanálnyit javasolt adni belőle, azonban a pontos ideális adagolást rendkívül sok tényező befolyásolja, nem pusztán az állat faja és mérete, de az is, milyen fehérjetartalmú főeleséget választottunk számára, valamint milyen egyéb kiegészítő eledeleket kap.
Az általános adagolás közepes (15-18% közötti) fehérjetartalmú tápok melletti etetésre vonatkozik. Alacsony (15% alatti) fehérjetartalom mellett a kiegészítő fehérje mennyiségét arányosan növelni érdemes, magas (18% feletti) fehérjetartalom mellett pedig csökkenteni. 

Vemhes állatok esetén a vemhesség kezdeti szakaszában és a szoptatási időszakban, valamint a még fejlődés alatt álló, fiatal állatok esetében, illetve gyengeség, betegség idején javasolt növelni a kiegészítő fehérje mennyiségét, és naponta adagolni.
A lárvamixet magas zsírtartalma miatt érdemes más, alacsony zsírtartalmú fehérjével felváltva adni, és nem önmagában, egyetlen fehérjeforrásként, hogy elkerüljük az elhízást.

Segítség a mennyiség meghatározásához: az elsődleges termékfotón kb. 90 gramm lárvamix látható

Írjon véleményt!

Válassz egy képet vagy húzd ide!
Megjegyzés: HTML-kód használata nem engedélyezett!