Cikkszám: G018
Készletinfó: Raktáron
450 Ft

Elérhető opciók

Csempésszünk egy kis természetet kedvencünk otthonába, némi kalandot a mindennapjaiba! 

Mit kínál a Glirex NatureBundle - Zab?

  • Felébreszti a gyűjtögető ösztönöket
  • Szórakoztató elfoglaltságot nyújt
  • Csillapítja az unalomból fakadó rácsrágást
  • Segíti a fogkoptatást
  • Ízletes csemege
  • Értékes aminosavakat, ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz
  • Megbízható magyar termőföldről származik
  • Természetes dekoráció

Vissza a természetbe!

Eredeti formájában a zab felidézi a vadon világát, ahol az élelmet nem egy csillogó tálkában tolják gondosan elkészítve kedvencünk orra elé, hanem igenis meg kell küzdenie érte. Tűzzük az alomba, akasszuk fel a ketrecre vagy egyszerűen csak fektessünk el néhány szál zabot kisállatunk lakhelyén! Igazi kihívást jelent majd számára a csemege felkutatása, elérése, majd a magvak kibontogatása. Sokuk azonnal nekiáll belakmározni az immáron jól megérdemelt falatokat, míg mások inkább összegyűjtik, elraktározzák ínségesebb időkre. Akárhogyan is, de remek elfoglaltságot nyújt, elűzi az unalmat és csillapítja az esetlegesen abból fakadó nem kívánt rács és tereptárgyak rágcsálását, valamint elősegíti a fogkoptatást.
Nem utolsó sorban a zab nagyszerű dekorációként szolgál kedvencünk lakhelyén, melynek köszönhetően kisállatunk és mi is közelebb érezhetjük magunkat a természethez. 

Milyen hatása van az egészségre?

A zab kiváló energiaforrás, természetes formájában jelentősen több értékes tápanyagot őriz, mint a feldolgozott változatai, magas a fehérje- és rosttartalma, illetve a magnézium-, kálium-, kalcium-, cink- és vastartalma, valamint a B1-, B5- és E-vitamintartalma. Hozzájárul az emésztőrendszer megfelelő működéséhez.

Milyen állatoknak és milyen mennyiségben javasolt? 

Hörcsögök, egerek, mókusok, patkányok:
A zab elsősorban magokkal táplálkozó, mindenevő fajoknak javasolt: hörcsögöknek, egereknek, mókusoknak, patkányoknak. Adható napi szinten, azonban ügyeljünk rá, hogy mellette is változatos legyen az étrendje és minden szükséges tápanyagból megfelelő mennyiséget vihessen be szervezetébe. A zabot is, mint minden kiegészítő eleséget, célszerű belekalkulálni a napi élelembe, és nem pedig teljes egészében amellé adni, ezzel elkerülhető a túletetés, elhízás és ezekből fakadó egyéb probléma.

Elsődlegesen fűfélékkel táplálkozó, növényevő fajoknak, mint a nyúl, tengerimalac, csincsilla vagy degu, a zab nem javasolt, legfeljebb az egész évben kinti tartásban élő, nagytestű nyulaknak, elsősorban téli időszakban, kis mennyiségben, alkalomadtán adható energiaforrás.

Írjon véleményt!

Válassz egy képet vagy húzd ide!
Megjegyzés: HTML-kód használata nem engedélyezett!