Kategóriák
Kosarad

Glirex alap magkeverék roborovszki- és kínai csíkos törpehörcsögök számára

Glirex alap magkeverék roborovszki- és kínai csíkos törpehörcsögök számára
Glirex alap magkeverék roborovszki- és kínai csíkos törpehörcsögök számára
Glirex alap magkeverék roborovszki- és kínai csíkos törpehörcsögök számára
Glirex alap magkeverék roborovszki- és kínai csíkos törpehörcsögök számára
Glirex alap magkeverék roborovszki- és kínai csíkos törpehörcsögök számára
Glirex alap magkeverék roborovszki- és kínai csíkos törpehörcsögök számára
Glirex alap magkeverék roborovszki- és kínai csíkos törpehörcsögök számára
Glirex alap magkeverék roborovszki- és kínai csíkos törpehörcsögök számára
Glirex alap magkeverék roborovszki- és kínai csíkos törpehörcsögök számára
Glirex alap magkeverék roborovszki- és kínai csíkos törpehörcsögök számára
Glirex alap magkeverék roborovszki- és kínai csíkos törpehörcsögök számára
 • Készlet: Raktáron
 • Hűségpont: 10
 • Cikkszám: G228
 • Szállítás: 2-5 munkanap
1 290 Ft
Nettó ár: 1 016 Ft
Ár hűségpontokban: 1015

Elérhető opciók

A Glirex törpehörcsög alap magkeverék egyedülálló gondoskodással, speciálisan roborovszki- és kínai csíkos törpehörcsögök igényei szerint kifejlesztett, természetes eledelalap.

Mit kínál a Glirex törpehörcsög eleségalap? 

 • Magas minőség
 • Mindig friss és ízletes
 • 29 aprómaggal és gabonafélével gondoskodik a változatosságról
 • Tartósítószerektől, adalékanyagoktól mentes
 • Értékes aminosavakat, ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz
 • Kíméletesen, kézzel készítve
 • Hozzájárul az egészség megőrzéséhez
 • Egyénileg alakítható teljes értékű eledellé

Összetevők: nádképű- és vörös csenkesz, négermag, quinoa, amaránt, búza, fehér cirok, vörös cirok, csomós ebír, fénymag, hajdina, bordó kukorica, vörös köles, fehér köles, sárga köles, árpa, angol- és olasz perje, sárga muharmag, barna rizs, szudáni fűmag, rozs, zabpehely, barna lenmag, fekete napraforgómag, repce, bíborheremag, mungóbab, bükköny

Mért beltartalom:
Fehérje: 13,70%
Zsír: 6,02%
Rost: 6,99%

Garantált beltartalom:
Fehérje: min. 13%, max. 15%
Zsír: min. 4%, max. 7%
Rost: min. 6%, max. 8%

Egyénileg formálható teljes értékű eledellé

 A Glirex roborovszki- és kínai csíkos törpehörcsög alap magkeverék nem teljes értékű eledel csupán annak az alapját képzi. 
Teljes értékű eledelünket itt találod: 
Glirex teljes értékű eledel roborovszki- és kínai csíkos törpehörcsögök számára
Sok hörcsög meglehetősen válogatós, különösen a magvakat kiegészítő egyéb eledelek - rovarok, zöldségfélék, gyógynövények - terén, ezért gazdájuk szeretné egyénileg, saját hörcsöge ízlésének megfelelően összeállítani a számára tökéletes, teljes értékű eledelt. Ehhez nyújt segítséget alapkeverékünk, mely megfelelő arányban tartalmazza a 
roborovszki- és kínai csíkos törpehörcsögök számára szükséges magvakat és gabonákat, így már csak némi - hörcsögünk személyére szabott - fehérjével, zöldségfélével és (gyógy)növényekkel kell kiegészíteni. 

100%-ban természetes

Hörcsögünk egészségének megóvása érdekében az egyik legfontosabb teendőnk a megfelelő étrend kialakítása, melynek központi eleme a jó minőségű magkeverék. A Glirex törpehörcsög alapeleség kizárólag ellenőrzött, minőségi, friss, kézzel válogatott, természetes összetevőkből készül; aprómagvak és gabonák alkotják. Nem tartalmaz színezékeket, ízfokozókat, tartósítószereket és más mesterséges adalékanyagokat, nem tartalmaz hozzáadott cukrokat, olajokat és zsírokat, állati- és növényi melléktermékeket vagy más hulladékanyagokat, nem tartalmaz vegyszereket és rovarölő gázokat sem. Sokrétű komponensei gondoskodnak a megfelelő mennyiségű ásványi anyag- és vitaminbevitelről, nagyban hozzájárulnak a jó egészséghez és ezáltal a hosszú, boldog élethez.

A vadon, mint példakép

Az ideális hörcsögeledel megalkotásához szem előtt kell tartanunk kedvencünk természetes élőhelyét, hiszen szervezete ehhez az adott életmódhoz alkalmazkodott, emésztőrendszere erre specializálódott.
Bár a törpehörcsögök mind rendkívül hasonlóan táplálkoznak, életvitelük közel azonos, a dzsungáriai-, campbell- és hibrid törpehörcsögök részére, tekintettel a hízékonyságukra és az ebből fakadó egészségügyi problémákra, különösen a cukorbetegségre, a Glirex külön eleséget fejlesztett ki.

A Glirex törpehörcsög alapkeveréket elsősorban roborovszki- és kínai csíkos törpehörcsögöknek ajálnjuk.
A roborovszki- és kínai csíkos törpehörcsögök meglehetősen hasonló környezetben, egymáshoz nagyon közeli területeken élnek; a roborovszki törpehörcsögök főként mongol sivatagos, félsivatagos helyeken, míg a kínai csíkos törpehörcsögök főként mongol sztyeppéken és félsivatagos részeken honosak. A végeláthatatlan sivatagokat, félsivatagokat és a kopár pusztákat fűfélék uralják, a kietlen talajokon kevés növény terem meg, így az aranyhörcsögökkel ellentétben a roborovszki- és kínai csíkos törpehörcsögök előtt nem nyílik meg a bőséges lakoma tárháza. Elsősorban füvek aprómagvai alkotják táplálékukat, ezt egészítik ki a környező egyéb növények termései, levelei, virágai, gyökerei, valamint a különféle rovarok.
Ennek megfelelően - mivel a dzsungáriai- és campbell törpehörcsögök természetes körülmények között nem fogyasztanak gabonákat - a Glirex hibrid alap magkeverékben a magfélék 62%-a más aprómag, fűfélék magjai, olajos magvak és hüvelyesek, csupán 38%-a gabona. A magok összeválogatásakor nagy gondot fordítottunk arra, hogy az egyes komponensek minél közelebb álljanak a természetes élőhelyükön is fellelhető magfélékhez, illetve hogy természetes formájukban, hántolatlanul kerüljenek az eleségbe, hiszen ezáltal sokkal természetesebb módon, némi kihívással juthatnak táplálékhoz, mely nem csak jó elfoglaltságot nyújt, de a fogkoptatáshoz is hozzájárul. 

Mindig frissen készül

A vitaminok és ásványi anyagok a hosszas tárolás során lebomlanak, különösen, ha levegővel érintkeznek. Éppen emiatt a Glirex nem rendelkezik nagy raktárkészlettel, az összetevők minden héten frissen érkeznek hozzánk. Az eleséget csak a megrendelést követően készítjük el és rögtön légmentesen záró tasakba tesszük, így mindig megőrzi frissességét. Az elkészítésig a hozzávalók fagyasztásra kerülnek, így gondoskodva egyrészt arról, hogy a lehető legkevesebb vitamint és ásványi anyagot veszítsék el magukból, másrészt ezáltal vegyszerek és rovarölő gázok nélkül is nagyrészt kiküszöbölhető, hogy kéretlen vendégek látogassák meg az eledelt. 

Előállítás gépek nélkül

A Glirex a gyártás során semmiféle gépezetet nem használ. A sajátkezűleg válogatott összetevők emberi kezek által, egyesével kerülnek pontos kimérésre, az eleséget emberi kezek keverik össze, majd csomagolják be és címkézik fel, így garantálva az exkluzív minőséget. Nem utolsó sorban ezzel kíméljük környezetünket is.

Etetési javaslat

Általánosan javasolt adagolás: 4 g naponta egy kifejlett roborovszki- vagy kínai csíkos törpehörcsög számára.

Vásárolj az eleség mellé Glirex mérőkanalat, mely segítségével az adagolás gyerekjáték! 
Egy teli mérőkanál kb. 4 gramm Glirex magalapnak felel meg. 

Válogatós a hörcsög? 

Egy kifejlett roborovszki- vagy kínai csíkos törpehörcsög ideális napi adagja méretétől függően 4-12 gramm (1-3 mérőkanál) között van, a pontos mennyiség egyedenként eltérő. A legoptimálisabb etetés, ha kedvencünk annyi eledelt kap, amennyit 24 óra alatt elfogyaszt, és csak minimális mennyiséget tud elraktározni belőle, a meghagyott magok száma elenyésző. Ezt a mennyiséget minden gazdinak hörcsögéhez mérten kell kitapasztalnia és beállítania, belekalkulálva minden egyéb csemegét, nassolnivalót. Fontos, hogy kedvencünk némi eledelt el tudjon raktározni, hiszen egy hörcsög ösztönösen gyűjtöget az ínségesebb időkre, és ha ezt nem teheti meg, feszültté válhat. Ugyanakkor nagyon fontos az is, hogy ne etessük túl! Ha túl sok eleséget kínálunk kis barátunknak, ösztöneinél fogva válogatni fog. Elsődlegesen a hizlaló, kalóriadús falatokat veszi magához, hiszen a vadonban ezekre van szüksége a túléléshez, azonban fogságban ez elhízáshoz és számos betegséghez vezethet. Az eleség nagymértékű kiválogatásával a szervezete nem kap meg minden szükséges tápanyagot, hiánybetegségek alakulhatnak ki, nem beszélve arról, hogy mennyi eledel megy kárba, amikor kiöntjük a maradékot. Az ideális napi adag kialakításával a válogatás megszüntethető.

Kiegészítő eleségek

A Glirex roborovszki- vagy kínai csíkos törpehörcsög alapkeverék nem teljes értékű eledel. Ez azt jelenti, hogy az egészséges tápláláshoz mindenképp szükséges mellé kiegészítő eleségeket adni, kedvencünk így tud majd minden számára fontos tápanyaghoz hozzájutni.
roborovszki- vagy kínai csíkos törpehörcsögök számára szükséges fehérje mennyisége 16-22% között van. A Glirex alapkeverék fehérjetartalma körülbelül 13-14%. Javasolt mellé minden nap egy kevés természetes fehérjeforrást biztosítani.
Ajánlott továbbá minden nap egy kis friss zöldséget, de akár frissen szedett mezei növényeket is felkínálni kedvencünknek, valamint szárított virágokat, leveleket, gyógy- és fűszernövényeket legalább heti rendszerességel adni, ezzel növelve többek között a bevitt rostmennyiséget. 
Ne feledkezzünk meg az állandóan elérhető friss ivóvízről sem! 

Mennyi időre elegendő? 

A 400 grammos kiszerelésű Glirex alapkeverék egy kifejlett roborovszki- vagy kínai csíkos törpehörcsög számára általában 2-3 hónapra elegendő, míg az 1000 grammos kiszerelés általában 6-7 hónapig tart ki. 

Tárolási javaslat

Mivel a Glirex alapkeverék az igazi minőség és egészség érdekében rovarvédőszerektől mentes, javasolt hűtőben vagy fagyasztóban tárolni, így elkerülhető, hogy a különféle élelmiszerrovarok megtalálják és megtelepedjenek benne. Nem mellesleg ezáltal vitamin- és ásványi anyag tartalmát is tovább megőrzi. Amennyiben nincs lehetőségünk a hűtésre, fagyasztásra, vagy legalább egy légmentesen záró dobozban szobahőmérsékleten való tárolásra, célszerű egyszerre csak kis mennyiséget vásárolni, így nem áll sokáig szabadon otthonunkban. 

Írj véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
Rossz
1
false
false
true
Törlés
Módosítás
tr