Kategóriák
Kosarad

Kik vagyunk?

Vissza a természetbe! 

Szeretnéd, hogy kedvenced egészséges, kiegyensúlyozott, boldog életet éljen? Szeretnéd, hogy minél több örömteli pillanatot élhessetek át együtt, hogy minél tovább veled maradjon? 

Amennyiben a válaszod igen, az egyik legfontosabb teendőd a megfelelő, minőségi táplálás, beleértve a kiegészítő eleségeket is. Sok gazdi sajnos megfeledkezik arról, hogy a kényeztetésre szánt nassolnivalók épp oly fontosak kedvencünk egészségének megőrzése szempontjából, mint a jó főeleség megválasztása. Nincs szükség mindenféle színezett, mesterséges aromákkal és adalékanyagokkal teli, silány harapnivalóra ahhoz, hogy kedveskedhessünk négy lábon járó szeretteinknek. A természetes rágcsálnivalók ugyanolyan ízletesek és különlegesek, sőt, a legtöbb kisállat sokkal jobban örül ezen egészséges ínyencségeknek.

Nekünk kedvenceink egészsége és boldogsága a legfontosabb, ehhez szeretnénk hozzájárulni elsősorban kiegészítő eleségekkel, nassolnivalókkal, jutalomfalatokkal, rágcsálnivalókkal, valamint főeleségekkel is, melyek mindegyike 100%-ban természetes. Minden finomság megalkotásakor a vadont tekintjük példaképként, hiszen minden állat szervezete egy adott életmódhoz alkalmazkodott, s ezt követve tud a legegészségesebben működni. 

Termékeink mindig frissen érkeznek hozzánk, csupán a megrendelést követően kerülnek elkészítésre kézzel válogatott alapanyagokból, így garantálva az exkluzív minőséget. Egyetlen termékünk sem tartalmaz színezékeket, ízfokozókat, tartósítószereket és más mesterséges adalékanyagokat, nem tartalmaznak hozzáadott cukrokat, olajokat és zsírokat, állati- és növényi melléktermékeket vagy más hulladékanyagokat, nem tartalmaznak vegyszereket és rovarölő gázokat sem.

A sok finomság mellett egyre nagyobb választékban természetes, biztonságos, kisállataink igényei szerint megtervezett, igényesen megmunkált felszereléseket is találtok kínálatunkban.

Kizárólag sajátmárkás termékekkel foglalkozunk.

Ismerd meg jobban a Glirexet egy interjú keretein belül! 

Az interjút készítette: Annika Baranyai (BR3) 2020.08.13.

A Glirex név mögött az Együtt a Kisállatokért Alapítvány kuratóriumi tagja, a Hörcsögmentés alapítója, valamint 76 apró mancs, azaz 19 kis négylábú szerető gazdija, Honti Henriett áll.

Mióta foglalkozol állatokkal, hány kedvenced van most?

Mindig is rajongtam az állatokért, függetlenül attól, hogy katicabogárról, papagájról, kaméleonról, elefántról vagy kisegérről van szó. Azonban az igazi, életre szóló szerelem a kisállatok, elsősorban hörcsögök és más rágcsálók, illetve nyulak iránt bő 15 évvel ezelőtt kezdődött Szotyival, a dzsungáriai törpehörcsöggel. Ő volt az első házikedvencem, akkor vele elindult bennem valami, azóta sem volt olyan időszak az életemben, hogy ne lakott volna velem kisállat. Az évek alatt számos kisemlős fajt megismertem, így jelenleg - talán már-már az őrültség határát súrolva - egy kisebb állatkertnyi kedvencem van: 3 nyuszi, 2 csincsilla, 2 cukormókus, 2 sokcsecsű egér és öt különböző hörcsögfajból összesen 10 hörcsög. A weboldalon fellelhető képeken egyébként egytől-egyig ők szerepelnek, valamint az ideiglenesen gondozásomban állt vagy álló kisállatok.

Az ideiglenes kisállatok alatt az alapítvány, illetve a Hörcsögmentés védenceire gondolsz. Hogyan kell ezt elképzelni, hogyan működtök? Miben merül ki a tevékenységetek? 

Az Együtt a Kisállatokért Alapítvány (EKA) egy rágcsálókkal foglalkozó szervezet. Célja a kisállatok kulturált tartásának népszerűsítése, az összefogás a szaporítók ellen, akik cselekedetükkel az állatok életét veszélyeztetik, illetve a legfőbb tevékenysége a veszélyben levő kisállatok mentése, rehabilitációja és örökbeadása. A Hörcsögmentés az EKA része. Rengeteg kisállat él botrányos körülmények között és - bár a legtöbben nem is gondolnák, hisz egy hörcsög vagy épp csincsilla nem kelt olyan feltűnést, mint például egy kóborkutya - sajnos egyáltalán nem ritka a megunt és utcára kidobott jószág sem. Általában magánszemélyektől kapunk bejelentést, segélykérést. Az állatokat saját otthonunkban helyezzük el, gondozzuk őket, szükség esetén megkezdjük a kezelésüket, és amennyiben egészségi állapotuk engedi, új, szerető gazdit keresünk nekik. 
Bár én elsősorban hörcsögök mentésével foglalkozom, került már hozzám nem egy vészhelyzetben lévő házinyuszi, egér és csincsilla is, valamint vadonélő állatok közül sérült vagy árván maradt mókus, süni, madárfióka, pocok és mezei nyúl is. A vadállatokat természetesen repatriáljuk. 

Miért pont a hörcsögök mellett döntöttél?

Ahogy már említettem, a legelső házikedvencem - mint ahogy tipikusan sok más kisgyermeknek is - egy hörcsög volt, s ha már így alakult és rá voltunk berendezkedve, őt újabb hörcsögök követték. Ahogy teltek az évek, valamivel már érettebb fejjel figyeltem meg őket, és szerettem volna megérteni az összefüggéseket, mit miért csinálnak. Mindig is kíváncsi voltam, ezért hosszú éveken keresztül tanultam róluk: olvastam megannyi kutatást, kísérletet, különféle cikkeket, szakirodalmat, kikérdeztem állatorvosokat, tenyésztőket. A megfelelő tudás birtokában végre megláthattam, mennyire értelmes és érdekes lények valójában. Korábban talán nem is vettem észre, hogy milyen különlegesek és mennyi szeretet lapul bennük. Ahhoz, hogy mindez láthatóvá váljék, beszélni kell a nyelvükön - ez tulajdonképpen minden állatra igaz. A róluk szerzett tudás által egészen más kapcsolatba kerültem velük, egyszerűen belopták magukat a szívembe, olyannyira, hogy úgy éreztem, tennem kell valamit értük, illetve azért is, hogy mások is átélhessék azt, amit én, hogy másképp tekintsenek rájuk, tiszteljék őket is, mint bármely más élőlényt. Mindezek hatására kezdtem aktivizálódni, mozogni kisállatos, hörcsögös körökben, illetve így jött a Hörcsögmentés gondolata is, amit végül meg is valósítottam, mára több tagunk, rengeteg segítőnk, önkéntesünk van.  

Hogyan született meg a webáruház ötlete?

Az ún. megvilágosodásom után rájöttem, hogy korábban mennyi hibát vétettem a hörcsögtartást illetően és igyekeztem kijavítani azokat. Az egyik ilyen hiba a helytelen étrend volt. Elkezdtem keresni olyan főeleségeket és nassolnivalókat, melyek egészségesek, teljes mértékben megfelelnek egy hörcsög természetes étrendjének és életmódjának, de sajnos azt kellett tapasztalnom, hogy alig akad ilyen termék a magyar piacon. Ennek okán arra jutottam, hogy én magam készítem el a hörcsögeim eledelét. Így is lett, körülbelül 5 évvel ezelőtt megalkottam a saját hörcsögeleségem, illetve különféle kiegészítőket, nassolnivalókat. Eleinte eszembe sem jutott az értékesítésük, azonban egyre többen érdeklődtek az eleség iránt, ami engem legfőképp azért töltött el örömmel, mert láttam, hogy igenis van igény a hörcsögök minőségi táplálására. Sokan javasolták a webáruházat, hisz ezáltal többek hozzájuthatnának az eledelhez. Végül megfogadtam a tanácsukat és apránként eljutottam odáig, hogy létrehozhassak egy webáruházat az eleségnek, illetve kibővíthessem a kínálatot számos egészséges rágcsálnivalóval más kisállatok részére is. Megszületett a Glirex márka és webáruház.

Honnan jött a Glirex név, van jelentése? 

Sokat töprengtem azon, milyen nevet válasszak. Mindenképpen olyat szerettem volna, ami amellett, hogy egyedi, valamilyen módon magába foglalja a rágcsálókat és nyulakat is. Játszottam a szavakkal, de többnyire mindig vagy az egyiket, vagy a másikat fejezte csak ki, sehogysem a kettőt együtt. A természetesség - ami a fő profilom - szinonimáival pedig egyszerűen túl sok márkanév van piacon. S egyszer csak megtaláltam a megfelelőt: glires! A glires egy latin eredetű szó, amely a modern rendszertani besorolásban az elevenszülő emlősök egy csoportját jelöli. Ebbe a csoportba mindössze két rend tartozik: a rágcsálók és a nyúlalakúak rendje. Pont erre volt szükségem, egy szóra, ami mindkét rendet egyidejűleg magába foglalja, de csak ezt a kettőt, nem másikat. Ráadásul egyedi is, nincs még egy hasonló márkanév hazánkban. Mivel önmagában a glires kissé nehezen érthető, így arra gondoltam, összevonom az utána írható expert szóval, mely a szakértelmet, tudást fejezi ki. A glires expert szavakból született meg a Glirex. A rex ráadásul királyt jelent, ez is utalhat a magas minőségre. 

Kizárólag sajátmárkás termékekkel tervezel foglalkozni?

Igen, nem tervezek egyelőre más márkákat beépíteni a kínálatba, hanem inkább sajátmárkás termékeim körét bővíteném, folyamatosan lesznek újabb és újabb termékek. Azért persze nem vetem el teljesen a lehetőségét annak, hogy a későbbiekben akár más márkájú - természetesen kizárólag magas minőségű - termékekkel is foglalkozzak. 

Mitől különlegesek a termékeid?

Minden Glirex termék 100%-ban természetes és minőségi alapanyagokból készül. Sokan elmondják magukról, hogy természetes hozzávalókkal dolgoznak, azonban valójában alig-alig akadnak olyan termékek - különösen a kisállatok számára - melyek ténylegesen abból készültek, amit értékes összetevőként feltüntetnek rajtuk. Többnyire sajnos ezek az értékes alkotóelemek csak minimális mennyiségben fordulnak elő a kínált termékekben, igen nagy részükből kispórolják a propagált hozzávalókat a nagyobb haszon érdekében, és azt többnyire hulladékrészekkel, valamint más (olcsóbb) növényekkel, gabonafélékkel pótolják ki. Ezáltal helytállóvá válik a kijelentésük, hogy kizárólag természetes összetevőket tartalmaz, valamint hogy felhasználták benne az adott alkotóelemet, mégsem jelenti azt, hogy a termék magas színvonalú. Többek között az ilyesfajta pótlékanyagokat szokták növényi vagy állati melléktermékek címszóval burkolni. Egy konkrét példával élve: adott egy körömvirágos gyógynövénytallér, a csomagoláson a körömvirág jól kiemelve képpel, vastag betűvel, hogy mindenki lássa, milyen egészséges dologból készült. Összetétele: lucerna, növényi melléktermékek, körömvirág. Mit jelent ez? Néhány kivételtől eltekintve azt jelenti, hogy minimális (tized százalékban mérendő) mennyiségben szép, minőségi körömvirágot is tartalmaz, azonban javarészt inkább csak a filléres lucernát és e két növény lehullott szárait, lemorzsolódott leveleit, töredékeit, azaz a melléktermékeket, a hulladékanyagokat. Sajnos ez a szomorú valóság. A Glirex azonban nem dobja el az elsőrangú minőséget a haszonra törekedve. A Glirex termékek elsősorban feldolgozatlan, természetes formában kaphatók, azonban a feldolgozott termékek is kizárólag csak a feltüntetett, értékes összetevőket tartalmazzák, nincs növényi- vagy állati melléktermék. 
Mindemellett természetesen a Glirex termékek vegyszermentes gazdálkodásból valók, és feldolgozott termékeink sem tartalmaznak színezékeket, aromákat, tartósítószereket vagy más adalékanyagokat. A Glirex nem tartalmaz hozzáadott cukrokat, zsírokat, de még mesterségesen előállított vitaminokat sem. Minden termék frissességével gondoskodik a természetadta, megfelelő vitamin- és ásványianyag-bevitelről. A Glirex termékek teljes mértékben kezeletlenek, s míg más termékeknél általánosságban csomagoláskor rovarölő gázokat használnak, mi fagyasztással gondoskodunk arról, hogy ne látogassák kéretlen vendégek az eleségeket - ezáltal tápanyagértéke is jelentősen magasabb marad. Mindemellett nem használunk semmiféle gépezetet, minden termék emberi kezek által kerül átválogatásra, elkészítésre, csomagolásra. 
A Glirex termékek esetében valóban kiskedvenceink az elsők. A Glirex értük van. 

Mi a legfőbb vágyad, célod a Glirexszel? 

Szeretném, ha minél több emberhez elérnének a termékeink, minél többen megismernék a Glirexet, és ezáltal minél több kisállat természetes és egészséges termékekhez jutna. Szeretném, hogy minél többen megértsék az egészséges táplálás fontosságát és minél kevesebben vásároljanak adalékanyagokkal teli, egészségkárosító termékeket kedvenceiknek. Igyekszem a webáruház által is megismertetni a társadalommal és népszerűsíteni a helyes, kulturált kisállattartást. Szeretném, ha egyszer a legapróbbak tartását és táplálását is legalább olyan komolyan vennék, mint a nagyobb testű négylábúakét, hisz a kicsik sem érnek semmivel sem kevesebbet, mint ők vagy bármely élőlény e Földön.  

1
false
false
true
Törlés
Módosítás
tr