Kategóriák
Kosarad

Glirex Hay - Szénapellet (laza szerkezetű balti fűszéna)

Glirex Hay - Szénapellet (laza szerkezetű balti fűszéna)
Glirex Hay - Szénapellet (laza szerkezetű balti fűszéna)
Glirex Hay - Szénapellet (laza szerkezetű balti fűszéna)
Glirex Hay - Szénapellet (laza szerkezetű balti fűszéna)
Glirex Hay - Szénapellet (laza szerkezetű balti fűszéna)
Glirex Hay - Szénapellet (laza szerkezetű balti fűszéna)
Glirex Hay - Szénapellet (laza szerkezetű balti fűszéna)
 • Készlet: Raktáron
 • Hűségpont: 10
 • Cikkszám: G218
 • Szállítás: 2-5 munkanap
290 Ft
Nettó ár: 228 Ft
Ár hűségpontokban: 228

Elérhető opciók

A széna a nyulak és számos rágcsáló kiegyensúlyozott étrendjének fő eleme. Magas rosttartalmú, természetes takarmány - most pellet formában is!

Mit kínál a Glirex Hay - Szénapellet (laza szerkezetű)

 • Magas minőség 
 • Természetes, ízletes csemege
 • Kíméletes szárítás és feldolgozás
 • Laza szerkezet
 • Magas rosttartalom
 • Segíti az emésztést és a fogkoptatást
 • Ásványi anyagokban gazdag
 • Alkalmas a szénafogyasztás akár teljes pótlására is
 • Hozzájárul az egészség megőrzéséhez

A vadon, mint példakép

A nyulak, tengerimalacok, csincsillák, deguk természetes táplálékát csaknem teljes egészében különböző friss füvek, fűfélék, valamint levelek és virágok alkotják, szervezetük, emésztőrendszerük tehát igen magas rosttartalmú zöldekre specializálódott. Fogságban sajnos a legtöbb esetben a korlátlan friss fűfélék és más növények biztosítása nem kivitelezhető, ezért szénával pótoljuk azokat. Az elsősorban fűfélékkel táplálkozó állatok egészségének fenntartásához elengedhetetlen, hogy étrendjük körülbelül 80%-át széna tegye ki, mely napi 24 órában korlátlanul rendelkezésükre áll! 
Az elsődlegesen magvakkal táplálkozó, mindenevő rágcsálók - mint például a hörcsögök és egerek - többsége füves pusztaságokon honos, s bár nem füvek alkotják táplálékuk legfőbb részét, de rendszeresen vesznek magukhoz a vadonban különböző fűféléket, ezért a széna - akár pelletált formában - számukra is ideális, egészséges kiegészítő takarmány. 

Fő a változatosság

Természetes körülmények között a rétek, mezők, erdők, prérik teljes növénykínálata megnyílik kedvenceink előtt, milliónyi különféle zöldek közül válogathatnak. Ez a sokféleség rendkívül fontos, hiszen minden növény más és más aminosavakat, ásványi anyagokat, vitaminokat, nyomelemeket tartalmaz. Ha kisállatunk mindig csak ugyanahhoz a néhány fűféléhez jut hozzá, szervezete nem kap meg minden szükséges tápanyagot. Emiatt a Glirex szénapellet a teljes mezők palettáját magába foglalja, nem pusztán füveket, hanem számos más mezei növényt is tartalmaz, gondoskodik a változatosságról, odafigyelve az egyszikű- és kétszikű növények megfelelő arányára, valamint az ideális Ca:P arányra, minimalizálva a pillangósok számát. Nem tartalmaz lucernát vagy más vetett* pillangóst, tekintettel azok magas fehérje- és kalciumtartalmára, hiszen ezek a fűevő fajok szervezetére nagyobb mennyiségben negatív hatással lehetnek. 
Nem mellesleg a fűevő fajok számára az egyes növények egészen más ízvilággal rendelkeznek, s ahogyan mi is, úgy ők is szeretnek változatosan táplálkozni, szeretik a különféle ízeket, ezért a sokszínű Glirex szénapellet különösen ínycsiklandó lakoma a legtöbb kisállatnak. 

Széna helyettesítése szénapellettel

Az elsődlegesen fűfélékkel táplálkozó állatok esetében az emésztőrendszer megfelelő működéséhez elengedhetetlen a széna - ami nem mellesleg nagyban hozzájárul a folytonosan növő rágcsáló- és nyúlfogak koptatásához. Előfordul azonban, hogy kiskedvencünk nem akar vagy nem tud elegendő szénát fogyasztani - a szénapellet ekkor óriási segítséget nyújthat. A szénapellet megőrzi a szálas széna minden jó tulajdonságát, az ásávnyi anyagok és vitaminok magas szintjét, különösen alkalmas beteg, sovány, rossz evő állatok számára, szükség esetén a teljes szénabevitel pótlására. Rágási nehézségekkel küzdő kisállatoknak javasolt a szénapellet beáztatása - a pellet felszívja a vizet, pépessé és ezáltal könnyebben fogyaszthatóvá válik.
1 kg szénapellet körülbelül 1 kg szálas szénának felel meg.

Miért jó a pellet?

 • Jó eltarthatóság, magasabb minőség 
  A megfelelő technikának köszönhetően az alapanyagok tápértéke, a fontos ásványi anyagok, vitaminok, nyomelemek a pelletálás során nem roncsolódnak, nem érnek kevesebbet, mint természetes formában. Ugyanakkor természetes formában a tárolás során hamarabb veszítenek tápértékükből, a pelletált alapanyag tovább őrzi meg értékeit.
 • Ízletesebb
  A alapanyagok ízminősége pelletálva jelentősen magasabb, mint természetes, szárított formában. A pelletek tehát rendkívül ízletesek, zamatosak.
 • Csökken a hulladék mennyisége
  Ha volt már szerencsétek természetes formájú, szárított gyógynövényfélékhez, biztosan tapasztaltátok már, hogy a száraz levelek könnyedén törnek, egyes esetekben porhadnak, a virágok értékes virágpora kihullik stb. Akarva-akaratlanul ezáltal a természetes formájú eleség viszonylag nagy része hulladékként végzi. A pellettel ez a probléma kiküszöbölhető, nincs több kárba ment törmelék!
 • A kevesebb néha több
  A pelletált forma egy tömörített forma, így egyetlen szem pellet jóval több, mint amennyinek tűnik. Így tehát elegendő belőle jóval kevesebbet adni, mint amennyit a természetes formájú eledelből adnánk. S ez különösen nagy előny, ha kisállatunk rossz evő, beteg, gyenge.
 • Beteg és fogproblémás kedvenceink is könnyen fogyaszthatják
  A pellet egy kevés vízzel felöntve hamar felpuhul és pépessé válik, így a beteg, gyenge, illetve rágási nehézségekkel küzdő kisállatok sokkal könnyebben tudják elfogyasztani.
 • Könnyebb tárolás
  A pellet sokkal kisebb helyet foglal, bármilyen tasakban vagy dobozkában bármely polcon elfér, kosz és törmelék nélkül, higiénikusabban, sokkal könnyebben tárolható.
 • Biztonság
  A pelletálásnak köszönhetően azon növények vagy növényi részek is minden gond nélkül, biztonsággal etethetők, melyek normál formájukban veszélyesek lehetnek, például szúrósak, tüskések.

Tápanyagérték

Nedvesség: max 12%
Nyersfehérje: 4-10%
Nyersrost: 27-35%
Nyers zsír: 2-3%

Pellet átmérő: 14 mm

*Vetett pillangós: 100%-ban kiküszöbölni, hogy egy réten pillangós növény nőljön nem lehet, és nem is szabad, hiszen a kiegyensúlyozott tápértékhez ezekre is szükség van. Az, hogy egy széna nem tartalmaz vetett pillangósokat, azt jelenti, hogy szándékosan nem került vetésre pillangósvirágú növény, azonban valamennyi (például herefélék) azért megtalálható a réten, s így a szénában is.

Írj véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
Rossz
1
false
false
true
Törlés
Módosítás
tr