Kategóriák
Kosarad

Glirex NatureBedding - Szalmaalom

Glirex NatureBedding - Szalmaalom
Glirex NatureBedding - Szalmaalom
Glirex NatureBedding - Szalmaalom
Glirex NatureBedding - Szalmaalom
Glirex NatureBedding - Szalmaalom
Glirex NatureBedding - Szalmaalom
Glirex NatureBedding - Szalmaalom
 • Készlet: Raktáron
 • Hűségpont: 10
 • Cikkszám: G268
 • Szállítás: 2-8 munkanap
790 Ft
Nettó ár: 622 Ft
Ár hűségpontokban: 543

Elérhető opciók

Természetes, kiváló nedv- és szagmekötő képességű, sokszorosan portalanított, rendkívül puha, biztonságos alom kisállatok számára.

Mit kínál a Glirex NatureBedding - Szalmaalom? 

 • Magas minőség
 • Jó nedv- és szagmegkötő képesség
 • Takarékos
 • Extrém puha és biztonságos
 • Tisztított, hőkezelt
 • Kilencszeresen portalanított
 • 100%-ban növényi szárrészből, szalmából készült
 • Műtrágya- és vegyszermentes
 • Biológiailag lebomló

A Glirex szalmaalom nem összetévesztendő a szálas szalmával, melyet jellemzően nagyállatok almozására is használnak! A Glirex szalmaalom a len- vagy kenderalomhoz hasonló állagú, méretű, szerkezetű - növényi szárak aprítékából készült. A darált szalmaalom állandó almozásra is kiválóan alkalmas a legtöbb kisállat számára. Amellett, hogy nedv- és szagmegkötő képessége is remek, rendkívül puha, az egyik legkényelmesebb alomtípus. Kilencszeresen portalanított, alacsony portartalmú.  A Glirex szalmaalom műtrágya- és vegyszermentes, hőkezelt, tiszított növényi szárrészből, darálással készül, a kiszerelés során pedig minden csomag kézzel is átválogatásra kerül, hogy csak a legjobb minőségű alom kerülhessen kisállataink alá. Környezetbarát,nagyon jól komposztálható, szennyeződésektől mentes, nem tartalmaz nagy, éles darabokat, biztonságos alom. Hörcsögök, egerek és más ösztöneinél fogva földalatti életmódot kedvelő állatok alá is kiválóan alkalmas, jól ásható, megtartja a járatokat, különösen szénával vagy más alomtípusokkal együttesen használva.

Kiszerelések:

 • 10 liter: lazán csomagolt,  0,8 - 1 kg szalmaalomnak felel meg
 • 30 liter: lazán csomagolt, 2,4 - 3,1 kg szalmaalomnak felel meg
 • 20 kg: nagyon enyhén tömörített, kb. 250 liter bontva, 100 literbe csomagolva

Mekkora hely almozására elegendők az egyes kiszerelések?

Hogy mennyi szalmaalomra van szükségünk kisállatunk teljes lakhelyének, vagy lakhelye egy részének almozásához, könnyedén kiszámíthatjuk az alábbi módon:    

 1. Mérjük le az almozni kívánt terület hosszúságát és szélességét centiméterben! Példa: kedvencünk ketrecének hosszúsága 80 cm, szélessége 50 cm, és a teljes ketrecet almozni szeretnénk.
 2. Mérjük le centiméterben, milyen magasan szeretnénk almozni! Példa: a ketrec teljes magassága 40 cm, amit mi 10 cm magasságig szeretnénk alommal feltölteni, tehát az elérni kívánt alommagasság 10 cm.
 3. Szorozzuk össze a három centiméterben lemért értéket, tehát a ketrecünk hosszúságát és szélességét, valamint a leendő alommagasságot! Példa: 80 cm x 50 cm x 10 cm = 40000 cm³.
 4. A szorzás eredményeképp kapott számot osszuk el ezerrel! Példa: 40000 / 1000 = 40 l.
 5. Az így kapott eredmény az a szám, ahány liter alomra szükségünk van! Példa: 40 liter alomra van szükségünk, hogy a 80 x 50 cm-es ketrecünket 10 cm magasan feltöltsük vele.

Az így kiszámolt érték természetesen csak egy kiindulási alap, hiszen azt, hogy egészen pontosan mennyi alomra van szükségünk, sok minden befolyásolja: az almot lazán szórjuk vagy lelapítjuk, tömörítjük, mennyire egyenletesen öntjük, használunk-e másikfajta almot is, keverjük-e őket, milyen berendezési tárgyakat helyezünk el az alomban, amik csökkentik a szükséges alommennyiséget.

Javasolt állatfajok: minden kisemlős alá alkalmas.

A szalmaalom egyes esetekben sajnos allergizálhatja a gazdit vagy kedvencét, így amennyiben allergia tüneteit észleljük magunkon vagy kisállatunkon, érdemes almot váltani. Javasolt a nem allergén len-, kender- vagy papíralom.

Írj véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
Rossz
1
false
false
true
Törlés
Módosítás
tr