Kategóriák
Kosarad

Glirex NatureProtein - Édesvízi apróhalak

Glirex NatureProtein - Édesvízi apróhalak
Glirex NatureProtein - Édesvízi apróhalak
Glirex NatureProtein - Édesvízi apróhalak
Népszerű
Glirex NatureProtein - Édesvízi apróhalak
Glirex NatureProtein - Édesvízi apróhalak
Glirex NatureProtein - Édesvízi apróhalak
Glirex NatureProtein - Édesvízi apróhalak
 • Készlet: Raktáron
 • Hűségpont: 10
 • Cikkszám: G029
 • Szállítás: 2-5 munkanap
790 Ft
Nettó ár: 622 Ft
Ár hűségpontokban: 543

Elérhető opciók

A szárított édesvízi apróhalak rendkívül egészséges, természetes fehérjeforrást nyújtanak kedvenceinknek.

Mit kínál a Glirex NatureProteinMix - Édesvízi apróhalak? 

 • Magas minőség
 • Zsírszegény fehérjeforrás
 • Ízletes csemege
 • Létfontosságú aminosavakat tartalmaz
 • Hozzájárul az egészséges étrendhez

Természetes állati fehérje - kulcs az egészséghez

Az állati fehérje nélkülözhetetlen azon kedvenceink számára, melyek természetes étrendjét nem csak növényi, hanem állati eredetű tápanyagok alkotják. Mindenevő állatok közé tartozik minden hörcsög- és egérfaj, de a legtöbb mókusfaj is. Az állati fehérjék olyan esszenciális aminosavakat tartalmaznak, melyek semmilyen növényi eredetű tápanyaggal nem pótolhatók, hiányuk hosszútávon egészségügyi problémákhoz vezethet. Alternatívaként elterjedt a tejtermékekkel (túró, sajt, joghurt stb.) való étrendkiegészítés, ám ezek számos kedvencünk számára szükségtelen, sőt káros anyagot is tartalmaznak, mint például a laktóz és a különféle tartósítószerek, ráadásul rendkívül zsírosak is, ezért a tejtermékek nem javasoltak, kisállatunk egészségének megőrzése érdekében törekednünk kell a természetes fehérjeforrásokra, mint amilyen a szárított édesvízi apróhal is. 

A szárított édesvízi apróhalak jellemzői:

 • Méretük 1-4 cm
 • Fehérjetartalom: 61%
 • Zsírtartalom: 10%

Az édesvízi apróhal a fehérjék között kiemelkedően alacsony zsírtartalommal bír, ezért elhízott, diétára szoruló állatok esetében is kiváló fehérjeforrás. A legtöbb kisállat felettébb ízletesnek találja, ezért barátkozás segítésére, szelídítésre is alkalmas. A legtöbb szárított hallal ellentétben az apróhalakat kis méretük miatt a kistestű rágcsálók is könnyen elfogyasztják. Kiváló energiaforrás, számos esszenciális aminosavat, fontos ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz.

Milyen állatoknak és milyen mennyiségben javasolt? 

A szárított édesvízi apróhalakat elsősorban mindenevő kisállatoknak javasoljuk kiegészítő eleségként, mint a hörcsög, egér, patkány és a legtöbb mókusfaj.
Általánosságban egy egészséges egyednek 
heti 2-3 alkalommal egy teáskanálnyit javasolt adni belőle, azonban a pontos ideális adagolást rendkívül sok tényező befolyásolja, nem pusztán az állat faja és mérete, de az is, milyen fehérjetartalmú főeleséget választottunk számára, valamint milyen egyéb kiegészítő eledeleket kap.
Az általános adagolás közepes (15-18% közötti) fehérjetartalmú tápok melletti etetésre vonatkozik. Alacsony (15% alatti) fehérjetartalom mellett a kiegészítő fehérje mennyiségét arányosan növelni érdemes, magas (18% feletti) fehérjetartalom mellett pedig csökkenteni. 

Vemhes állatok esetén a vemhesség kezdeti szakaszában és a szoptatási időszakban, valamint a még fejlődés alatt álló, fiatal állatok esetében, illetve gyengeség, betegség idején javasolt növelni a kiegészítő fehérje mennyiségét, és naponta adagolni.

Segítség a mennyiség meghatározásához: az elsődleges termékfotón kb. 80 gramm apróhal látható. 

Írj véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
Rossz
1
false
false
true
Törlés
Módosítás
tr