Kategóriák
Kosarad

Glirex NatureSupplies - Kerámia dió házikó

Glirex NatureSupplies - Kerámia dió házikó
Glirex NatureSupplies - Kerámia dió házikó
Glirex NatureSupplies - Kerámia dió házikó
Glirex NatureSupplies - Kerámia dió házikó
Glirex NatureSupplies - Kerámia dió házikó
Glirex NatureSupplies - Kerámia dió házikó
Glirex NatureSupplies - Kerámia dió házikó
Glirex NatureSupplies - Kerámia dió házikó
Glirex NatureSupplies - Kerámia dió házikó
Glirex NatureSupplies - Kerámia dió házikó
Glirex NatureSupplies - Kerámia dió házikó
Glirex NatureSupplies - Kerámia dió házikó
Glirex NatureSupplies - Kerámia dió házikó
 • Készlet: Raktáron
 • Hűségpont: 15
 • Cikkszám: G542
 • Szállítás: 2-8 munkanap
2 990 Ft
Nettó ár: 2 354 Ft
Ár hűségpontokban: 2354

Elérhető opciók

A Glirex dió kerámiaházikó vidám búvóhelyet kínál az év minden szakában, különösen a forró nyári napokon remek hűsölő lehetőséget is nyújt.

Mit kínál a Glirex NatureSupplies – Kerámia dió házikó? 

 • Kézműves termék
 • Magas minőség
 • Komfortos, megfelelően választott méretek
 • Hűsít a meleg időkben
 • Vidám dió forma
 • Természetes és biztonságos
 • Vízhatlan kerámia
 • Mosható, könnyen tisztítható
 • Higiénikus
 • Praktikus
 • Igényes megmunkálás

A házikó méretei:

Házikó alapjának átmérője: 12,5 cm M: 9 cm
Bejárat átmérője: 6 cm

Elsősorban egerek, törpehörcsögök, esetleg kisebb testű aranyhörcsögök számára ajánljuk.

Dobd fel a hangulatot!

A vidám diót formáló kerámia házikó nem csupán hogy feldobja kedvencünk lakhelyét, de hozzájárul a természetközeli otthon kialakításához is.
Kétkezi, igényes megmunkálással, kerámiából készült termék. Viszonylag nagy önsúlyának és masszív falainak köszönhetően rendkívül stabil, nem inog. Talpazatán az érdes felület megakadályozza, hogy a sík aljzaton elcsússzon, odafigyelve, hogy más, gumírozott csúszásgátlóval ellentétben, ez biztonságos, rágcsálás esetén sem okoz gondot. Teljes mértékben vízálló és mosható, higiénikus. Erős, rágásálló anyag.

Alj nélkül – az igazán komfortos kuckóért!

A kaktuszháznak nincs alja – de miért is jó ez?
Számos kisállat szeret a biztonságot nyújtó kuckójába üríteni. Mivel a kerámia a vizeletet nem szívja magába, az megállna a ház padlózatán, s kisállatunk óhatatlanul is belelépne, belefeküdne, ami egyfelől összekoszolná és szagossá tenné a bundáját, másfelől egészségügyi kockázatokat is jelenthet. Az aljzatmentes házak esetében, ahol így a ház alja maga az alom, ez elkerülhető. 
Ám nem csupán higiéniai szempontból jobb számukra, ha kis kuckójuk alja közvetlenül az alom, hanem azért is, mert így sokkal hatékonyabban, sokkal kényelmesebb fészket tudnak készíteni, sokkal könnyebben kibélelik alvóhelyüket, természetesebb közeget biztosít, földalatt élő kedvenceink pedig rögtön járatokat is áshatnak házikójukból kiindulva.
S a nagyobb élvezet mellett az alj nélküli házak további pozitív tulajdonsága, hogy jobban szellőzik, s változatos felhasználást kínál: szükség szerint tehetjük a házat különféle felületekre, például télen puha és meleg alomba, vagy hőség esetén hűsítő gránitlapra.

Hűsítő élmény a forró napokon

A házikó kerámiából készült, így akár hűtőházként is funkcionálhat. A kerámia nem veszi fel a hőt olyan mértékben, mint a fa vagy más anyagok, így mindig kellemesen hűvös marad. Nyáron, meleg időkben, vagy akár télen, amikor már fűtünk, a kerámia mindig lehetőséget kínál a lehűlésre, ha bundás barátunk úgy érzi, szüksége van rá. 
A kerámia házikót hűtő célzattal a használat előtt egy kis időre hűtőbe vagy fagyasztóba is tehetjük. Ugyan hűtés nélkül is hűvösebb búvóhelyet biztosít kiskedvencünk számára, de a hűtéssel jelentősen megnövelhetjük hatékonyságát, hűtési időtartamát.

A megfelelően választott méretek és kialakítás fontossága

Ahhoz, hogy kedvencünk igazán komfortosan érezze magát otthonában, s az valóban biztonságot nyújtson, rendkívül fontos a megfelelő méretválasztás. Egy megfelelő házikó nem lehet sem túl nagy, sem túl kicsi.
A legtöbb kisállat zsákmányállat, ezért ösztöneinél fogva csak akkor érzi magát igazán biztonságban, ha a közelében tudhat néhány rejtekhelyet – minél többet, annál jobb. Ha a búvóhely túl nagy az adott állat méretéhez képest, könnyedén úgy érezheti, hogy az nem nyújt elég védelmet. Ha azonban túl kicsi, s csak szűkösen fér el, kényelmetlenné válik. Az ideális házméret akkora, amekkorában kedvencünk kényelmesen tud forgolódni, táplálkozni, tisztálkodni, de ezen alapvető tevékenységek elvégzése mellett másra már nem is igazán marad több hely. Ne felejtsük el, ha társas állatfajról – például egerekről – van szó, akkor az optimális házméretet egyszerre kettő vagy több kisállatra kalkuláljuk!
Komfortérzetüket növeli az is, ha a házikón nincsenek felesleges ablakok és túl sok bejárat. Egyrészt, mert így nem szűrődik be túlzottan sok fény, és nyugodtabban tudnak pihenni – különösen az alapvetően éjszakai életmódot folytató fajok. Másrészt, ha kuckójuk nem közelíthető meg túl sok irányból, nagyobb biztonságban érzik magukat. A legjobb, ha a házikó csupán egy vagy maximum kettő bejárattal rendelkezik – utóbbi esetben egy alap bejárattal és egy menekülő útvonallal. 
A lelki biztonságérzet mellett rendkívül fontos a fizikális biztonság is egy házikó kialakításában: az élek lekerekítettek, nincsenek apró rések vagy kisebb, akár csak díszítő célzatú nyílások, melyekbe kisállatunk lába vagy más testrésze beakadhat, valamint a bejáratok elég nagyok ahhoz, hogy kényelmesen beférhessen kedvencünk – ez utóbbi különösen fontos hörcsögök esetében, ahol az állat teli pofazacskóval könnyedén megsérülhet, ha túl szűk bejáraton próbál bejutni. 
A kerámia házikó mindezeket a szempontokat figyelembe véve, gondos tervezés után készült. 

Támogass egy magyar családi kisvállalkozást!

Kerámia termékeink sem egy futószalagon készülnek, robotokkal, sorozatgyártásban, hanem egy hazai, csodálatos apa-lánya páros készíti szívvel-lélekkel, egytől egyig saját két kezével, így a vásárlással nem csak a kisállatokat, de őket is támogatod!

Írj véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
Rossz
1
false
false
true
Törlés
Módosítás
tr