Kategóriák
Kosarad

Hörcsögműhely - Glirex NatureSupplies - Sarokház

Hörcsögműhely - Glirex NatureSupplies - Sarokház
Hörcsögműhely - Glirex NatureSupplies - Sarokház
Hörcsögműhely - Glirex NatureSupplies - Sarokház
Hörcsögműhely - Glirex NatureSupplies - Sarokház
Hörcsögműhely - Glirex NatureSupplies - Sarokház
Hörcsögműhely - Glirex NatureSupplies - Sarokház
Hörcsögműhely - Glirex NatureSupplies - Sarokház
Hörcsögműhely - Glirex NatureSupplies - Sarokház
Hörcsögműhely - Glirex NatureSupplies - Sarokház
Hörcsögműhely - Glirex NatureSupplies - Sarokház
Hörcsögműhely - Glirex NatureSupplies - Sarokház
Hörcsögműhely - Glirex NatureSupplies - Sarokház
Hörcsögműhely - Glirex NatureSupplies - Sarokház
Hörcsögműhely - Glirex NatureSupplies - Sarokház
Hörcsögműhely - Glirex NatureSupplies - Sarokház
 • Készlet: Raktáron
 • Hűségpont: 20
 • Cikkszám: G374
 • Szállítás: 2-8 munkanap
3 290 Ft
Nettó ár: 2 591 Ft
Ár hűségpontokban: 2354

Elérhető opciók

Kisállataink igényei szerint megtervezett, természetes, biztonságos és praktikus, lézervágott faházikó, búvóhely.

Mit kínál a Hörcsögműhely - Glirex NatureSupplies - Sarokház? 

 • Magas minőség
 • Természetes, biztonságos alapanyagokból készült
 • Komfortos, megfelelően választott méretek
 • Levehető, tökéletesen illeszkedő tető
 • Alj nélkül a kényelmes almozásért
 • Praktikus, kisállataink igényeihez igazítva
 • A természetes életmód mintájára
 • Színvonalas tervezés
 • Igényes megmunkálás
 • Kézműves termék

A sarokház teljes méretei:

 • S méret: Befogók: 16,5 cm Átfogó: 23 cm M: 8 cm Ø: 5 cm (egerek, törpehörcsögök számára)
 • M méret: Befogók: 26,5 cm Átfogó: 37,5 cm M: 12 cm Ø: 7,5 cm (aranyhörcsögök, kisebb termetű mókusok és patkányok számára)

A megfelelően választott méretek és kialakítás fontossága

Ahhoz, hogy kedvencünk igazán komfortosan érezze magát otthonában, s az valóban biztonságot nyújtson, rendkívül fontos a megfelelő méretválasztás. Egy megfelelő házikó nem lehet sem túl nagy, sem túl kicsi.
A legtöbb kisállat zsákmányállat, ezért ösztöneinél fogva csak akkor érzi magát igazán biztonságban, ha a közelében tudhat néhány rejtekhelyet – minél többet, annál jobb. Ha a búvóhely túl nagy az adott állat méretéhez képest, könnyedén úgy érezheti, hogy az nem nyújt elég védelmet. Ha azonban túl kicsi, s csak szűkösen fér el, kényelmetlenné válik. Az ideális házméret akkora, amekkorában kedvencünk kényelmesen tud forgolódni, táplálkozni, tisztálkodni, de ezen alapvető tevékenységek elvégzése mellett másra már nem is igazán marad több hely. Ne felejtsük el, ha társas állatfajról – például egerekről – an szó, akkor az optimális házméretet egyszerre kettő vagy több kisállatra kalkuláljuk!
Komfortérzetüket növeli az is, ha kuckójuk nem közelíthető meg túl sok irányból, nagyobb biztonságban érzik magukat. A legjobb, ha a házikó csupán egy vagy kettő bejárattal rendelkezik – utóbbi esetben egy alap bejárattal és egy menekülő útvonallal. 
A lelki biztonságérzet mellett rendkívül fontos a fizikális biztonság is egy házikó kialakításában: az élek lekerekítettek, nincsenek apró rések, melyekbe kisállatunk lába vagy más testrésze beakadhat, valamint a bejáratok elég nagyok ahhoz, hogy kényelmesen beférhessen kedvencünk – ez utóbbi különösen fontos hörcsögök esetében, ahol az állat teli pofazacskóval könnyedén megsérülhet, ha túl szűk bejáraton próbál bejutni. 
A Hörcsögműhely-Glirex faházak mindezeket a szempontokat figyelembe véve, gondos tervezés után készültek. 

Vissza a természetbe!

Számos kisállat – például a hörcsögök, egerek – a vadonban földalatti járatrendszerekben élnek, melyekben több kamrát alakítanak ki a különféle tevékenységek szerint; jellemzően van éléskamrájuk, akár több is, alvókamrájuk, illetve külön kamrájuk, ahová ürítenek. A nagyobb méretű sarokházikó három kamrájával közelebb viszi kedvencünket természetes életmódjához, lehetőséget nyújt az egyes tevékenységek elkülönítésére, mely nem csak kisállatunk kiegyensúlyozott, nyugodt életéhez járul hozzá, de egészségének megőrzéséhez is, hiszen sokkal higiénikusabb, ha külön kamrában tárolhatja az elraktározott élelmet, illetve külön kamrában végezheti el a dolgát. 
A kisebb sarokház egykamrás, hogy megfelelő, tágas otthont nyújthasson – kamrákkal ellátva az egyes kamrák ennél a méretnél túl szűkösek lennének.

Levehető tető, könnyed hozzáférés

A Hörcsögműhely-Glirex faházak teteje egyetlen mozdulattal könnyedén levehető, ami rendkívül fontos és praktikus tulajdonság; így megleshetjük kiskedvencünket anélkül, hogy megzavarnánk és felbolygatnánk gondos munkával megépített fészkét. Gondoljunk csak bele! Ha a házikó teteje nem vehető le vagy nyitható fel, a fészek megtekintéséhez az egész házat fel kell emelni, ezzel teljesen szétrombolva kisállatunk kuckóját, ami nagy stresszhez vezet. Ezek az óvatos ellenőrzések különösen fontosak betegség esetén, ha kisállatunk épp vemhes vagy már kicsinyeit nevelgeti a házikóban, de a mindennapi alapvető állapotfelméréshez is elengedhetetlen lehet. 
A tető a lépcsős kialakításnak köszönhetően tökéletesen, stabilan illeszkedik, nem csúszik le. 
További hasznos tulajdonsága, hogy lapostető lévén a faházikó akár emeletnek, emelvénynek is használható.

Alj nélkül: jó a gazdinak, még jobb a kisállatnak

A Hörcsögműhely-Glirex faházaknak nincs alja – de miért is jó ez?
Gazdik szemszögéből nézve az aljzatmentes házak legnagyobb előnye a takarítás megkönnyítése. A legtöbb kisállat ugyanis szereti a biztonságot nyújtó kis kuckójában elvégezni a dolgát. Ha a házikónak alja lenne, a fa beszívná a vizeletet és egyéb nedvességet, s fa lévén igen nehéz lenne kitakarítani, fertőtleníteni és szagtalanítani. Ám mivel a háznak nincs alja, és általában közvetlenül az alom tetejére tesszük, a házikó alja az általunk választott talaj, alom lesz. Így valójában nem a házat, hanem csak az almot kell kitakarítanunk: ha elkoszlódott, egyszerűen felemeljük a házat vagy levesszük a tetőt, kilapátoljuk a koszos almot és frisset teszünk a helyére. 
Kisállatunk szempontjából pedig még jobb az aljzatmentes ház! Nem csupán az előbb említett higiéniai szempontból jobb számukra, ha kis kuckójuk alja közvetlenül az alom, hanem azért is, mert így sokkal hatékonyabban, sokkal kényelmesebb fészket tudnak készíteni, sokkal könnyebben kibélelik alvóhelyüket, természetesebb közeget biztosít, földalatt élő kedvenceink pedig rögtön járatokat is áshatnak házikójukból kiindulva.
S a nagyobb élvezet mellett az alj nélküli házak további pozitív tulajdonsága, hogy jobban szellőzik, s változatos felhasználást kínál: szükség szerint tehetjük a házat különféle felületekre, például hőség esetén hűsítő gránitlapra, így kedvencünk a saját, megszokott kuckójában, nyugalomban hűsölhet. 

Természetes és biztonságos alapanyagok

A Hörcsögműhely-Glirex faházak minden egyes eleme nyírfából készült, mely ártalmatlan és biztonságos faanyag. Sok más fával szemben a nyír mentes a toxikus anyagoktól, mérgező gyantától, irritációt okozó illóolajaktól. Az elemek nem toxikus ragasztó segítségével kerültek összeillesztésre, teljes mértékben mentesek a különféle hegyes és szúrós kapcsoktól, szögektől, csavaroktól vagy más alapanyagoktól, melyek rágcsálás esetén sérülést okozhatnak. A faházak kezeletlenek, mentesek mindenféle festékanyagtól és más vegyszerektől.

Magas minőségű kézműves termék

A faházak kétkezi megmunkálással készülnek, számos elem dupla nyírfalemezből, csapolt illesztéssel, minek köszönhetően házaink stabilak, ellenállóak. Minden egyes elemet magunk készítünk, majd vizsgálunk át, finomítunk, hogy a fa felületek simák, szálkamentesek legyenek. A faházakat kézzel állítjuk össze és magunk ellenőrizzük, hogy minden része tökéletes-e, így biztosítva az exkluzív minőséget.

Megjegyzés: A különféle méretű házak kialakítása nem egyezik meg teljes mértékben! A kisméretű házikó egykamrás, míg a nagyméretű háromkamrás, emellett a kisméretű sarokházon van két ablakocska, míg a nagyméretűn nincs!

Írj véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
Rossz
1
false
false
true
Törlés
Módosítás
tr