Kategóriák
Kosarad

A karácsonyi időszak miatt szállítási időnk 2-7 munkanapra növekedhet!

Glirex Hay - Széna (balti réti széna)

Glirex Hay - Széna (balti réti széna)
Glirex Hay - Széna (balti réti széna)
Glirex Hay - Széna (balti réti széna)
Glirex Hay - Széna (balti réti széna)
Glirex Hay - Széna (balti réti széna)
Glirex Hay - Széna (balti réti széna)
Glirex Hay - Széna (balti réti széna)
Glirex Hay - Széna (balti réti széna)
Glirex Hay - Széna (balti réti széna)
 • Készlet: Raktáron
 • Hűségpont: 15
 • Cikkszám: G425
 • Szállítás: 1-3 munkanap
690 Ft
Nettó ár: 543 Ft
Ár hűségpontokban: 543

Elérhető opciók

A széna a nyulak és számos rágcsáló kiegyensúlyozott étrendjének fő eleme. Magas rosttartalmú, természetes takarmány.

Mit kínál a Glirex Hay - Széna (balti réti széna)? 

 • Ízletes és változatos 
 • Zsenge, erős szálak
 • Gondos összetétel
 • Természetes szárítás
 • Magas rosttartalom
 • Kézzel válogatott
 • Segíti az emésztést és a fogkoptatást
 • Ásványi anyagokban gazdag

A vadon, mint példakép

A nyulak, tengerimalacok, csincsillák, deguk természetes táplálékát csaknem teljes egészében különböző friss füvek, fűfélék, valamint levelek és virágok alkotják, szervezetük, emésztőrendszerük tehát igen magas rosttartalmú zöldekre specializálódott. Fogságban sajnos a legtöbb esetben a korlátlan friss fűfélék és más növények biztosítása nem kivitelezhető, ezért szénával pótoljuk azokat. Az elsősorban fűfélékkel táplálkozó állatok egészségének fenntartásához elengedhetetlen, hogy étrendjük körülbelül 80%-át széna tegye ki, mely napi 24 órában korlátlanul rendelkezésükre áll!
Az elsődlegesen magvakkal táplálkozó, mindenevő rágcsálók - mint például a hörcsögök és egerek - többsége füves pusztaságokon honos, s bár nem füvek alkotják táplálékuk legfőbb részét, de rendszeresen vesznek magukhoz a vadonban különböző fűféléket, ezért a széna számukra is ideális, egészséges kiegészítő takarmány. Mindemellett kiváló fészekanyag, az alommal keverve pedig segít a járatok megtartásában.
A széna magas rosttartalmának köszönhetően könnyen emészthető, az emésztőrendszer megfelelő működéséhez elengedhetetlen, valamint nagyban hozzájárul a folytonosan növő rágcsáló- és nyúlfogak koptatásához.  

Fő a változatosság

Természetes körülmények között a rétek, mezők, erdők, prérik teljes növénykínálata megnyílik kedvenceink előtt, milliónyi különféle zöldek közül válogathatnak. Ez a sokféleség rendkívül fontos, hiszen minden növény más és más aminosavakat, ásványi anyagokat, vitaminokat, nyomelemeket tartalmaz. Ha kisállatunk mindig csak ugyanahhoz a néhány fűféléhez jut hozzá, szervezete nem kap meg minden szükséges tápanyagot. Emiatt a Glirex széna nem pusztán füveket, hanem számos más mezei növényt is tartalmaz, gondoskodik a változatosságról.A fűevő fajok számára az egyes növények egészen más ízvilággal rendelkeznek, s ahogyan mi is, úgy ők is szeretnek változatosan táplálkozni, szeretik a különféle ízeket, ezért a sokszínű Glirex széna különösen ínycsiklandó lakoma a legtöbb kisállatnak. 

Kézzel válogatott friss széna

Minden egyes zacskó széna kézzel kerül csomagolásra, hogy csak a legjobb minőségű, zöld, ropogós szálak kerülhessenek kínálatunkba, ne holmi növényi törmelék. 
Mivel a vitaminok és ásványi anyagok a hosszas tárolás során lebomlanak, a Glirex nem rendelkezik nagy raktárkészlettel, a szénák mindig frissen érkeznek és kerülnek csomagolásra.

Tápanyagérték

Nedvesség: max 15%
Nyersfehérje: 4-10%
Nyersrost: 26-38%

Megjegyzés: a széna minőségét az adott évi időjárási viszonyok nagyban befolyásolják, így egyetlen természetes módon termesztett és szárított széna esetében sem garantálható az állandó és egyforma minőség. Például egy meleg, száraz, napsütésben gazdag szezon után a napszárította széna színe sárgább. Természetesen törekszünk a lehető legjobb minőséget kínálni, szénáink a változatosságra, a növények megfelelő arányára és mivoltára mindig nagy odafigyeléssel készülnek.

Írj véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
Rossz
1
false
false
true
Törlés
Módosítás
tr