Kategóriák
Kosarad

Glirex NatureBundle - Len

Glirex NatureBundle - Len
Glirex NatureBundle - Len
Glirex NatureBundle - Len
Glirex NatureBundle - Len
Népszerű
Glirex NatureBundle - Len
Glirex NatureBundle - Len
Glirex NatureBundle - Len
Glirex NatureBundle - Len
Glirex NatureBundle - Len
 • Készlet: Raktáron
 • Hűségpont: 10
 • Cikkszám: G016
 • Szállítás: 2-5 munkanap
690 Ft
Nettó ár: 543 Ft
Ár hűségpontokban: 464

Elérhető opciók

Csempésszünk egy kis természetet kedvencünk otthonába, némi kalandot a mindennapjaiba! 

Mit kínál a Glirex NatureBundle - Len?

 • Felébreszti a gyűjtögető ösztönöket
 • Szórakoztató elfoglaltságot nyújt
 • Csillapítja az unalomból fakadó rácsrágást
 • Segíti a fogkoptatást
 • Ízletes csemege
 • Értékes zsírsavakat, ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz
 • Hozzájárul az egészség megőrzéséhez
 • Megbízható magyar termőföldről származik
 • Természetes dekoráció

Vissza a természetbe!

Eredeti formájában a len felidézi a vadon világát, ahol az élelmet nem egy csillogó tálkában tolják gondosan elkészítve kedvencünk orra elé, hanem igenis meg kell küzdenie érte. Tűzzük az alomba, akasszuk fel a ketrecre vagy egyszerűen csak fektessünk el néhány szál lent kisállatunk lakhelyén! Igazi kihívást jelent majd számára a csemege felkutatása, elérése, leszedése, végül az apró magvak kibontogatása. Sokuk azonnal nekiáll belakmározni az immáron jól megérdemelt, ínycsiklandó falatokat, míg mások inkább összegyűjtik, elraktározzák ínségesebb időkre. Akárhogyan is, de remek elfoglaltságot nyújt, elűzi az unalmat és csillapítja az esetlegesen abból fakadó nem kívánt rács és tereptárgyak rágcsálását, valamint elősegíti a fogkoptatást.
Nem utolsó sorban a len nagyszerű dekorációként szolgál kedvencünk lakhelyén, melynek köszönhetően kisállatunk és mi is közelebb érezhetjük magunkat a természethez. 

Milyen hatása van az egészségre?

A len kiváló energiaforrás, roppant egészséges, rendkívül gazdag az esszenciális omega-3 és omega-6 zsírsavakban, magas többek között a magnézium-, tiamin-, foszfor-, cink-, kálium-, kalcium-, mangán- és vastartalma, valamint az A-, B-, C-, D-, E-vitamintartalma. Számos pozitív hatása mellett hozzájárul a bőr- és szőrzet egészségéhez, az ízületek épségének megőrzéséhez, a szív- és érrendszeri problémák megelőzéséhez. Különösen hasznos vedlési időszakban, segít megakadályozni a nagy mennyiségű szőr lenyelése okozta emésztési problémákat. 

Milyen állatoknak és milyen mennyiségben javasolt? 

Hörcsögök, egerek, mókusok, patkányok:
A len elsősorban magokkal táplálkozó, mindenevő fajoknak javasolt: hörcsögöknek, egereknek, mókusoknak, patkányoknak. Mértéket tartva adható napi szinten, azonban vegyük figyelembe, hogy a len olajos mag, ügyeljünk rá, hogy mellette is változatos legyen az étrendje és minden szükséges tápanyagból megfelelő mennyiséget vihessen be szervezetébe. A lent is, mint minden kiegészítő eleséget, célszerű belekalkulálni a napi élelembe, és nem pedig teljes egészében amellé adni, ezzel elkerülhető a túletetés, elhízás és ezekből fakadó egyéb probléma.

Nyulak, tengerimalacok, csincsillák, deguk:
A len magas rosttartalommal, ám alacsony szénhidráttartalommal bír és nem tartozik a gabonák közé, olykor-olykor kis mennyiségben etethető elsősorban fűfélékkel táplálkozó, növényevő fajokkal is, mint a nyúl, tengerimalac, csincsilla, degu. Fontos tápanyagokban gazdag nassolnivaló, különösen hasznos vedlési időszakban. A vadonban a főként fűevő fajok magukhoz vesznek a természetben előforduló aprómagvakat is, azonban csak minimális mennyiségben, fő táplálékukat a fű és ezernyi más mezei növény alkotja, így a len, mint minden magvas növény, csak alkalomadtán - körülbelül havonta egyszer - javasolt, kis mennyiségben.

Írj véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
Rossz
1
false
false
true
Törlés
Módosítás
tr