Kategóriák
Kosarad

Glirex NatureSupplies - Plexis homokozóház

Glirex NatureSupplies - Plexis homokozóház
Glirex NatureSupplies - Plexis homokozóház
Glirex NatureSupplies - Plexis homokozóház
Glirex NatureSupplies - Plexis homokozóház
Glirex NatureSupplies - Plexis homokozóház
Glirex NatureSupplies - Plexis homokozóház
Glirex NatureSupplies - Plexis homokozóház
Glirex NatureSupplies - Plexis homokozóház
Glirex NatureSupplies - Plexis homokozóház
Glirex NatureSupplies - Plexis homokozóház
Glirex NatureSupplies - Plexis homokozóház
Glirex NatureSupplies - Plexis homokozóház
Glirex NatureSupplies - Plexis homokozóház
Glirex NatureSupplies - Plexis homokozóház
Glirex NatureSupplies - Plexis homokozóház
Glirex NatureSupplies - Plexis homokozóház
Glirex NatureSupplies - Plexis homokozóház
Glirex NatureSupplies - Plexis homokozóház
Glirex NatureSupplies - Plexis homokozóház
 • Készlet: Raktáron
 • Hűségpont: 20
 • Cikkszám: G346
 • Szállítás: 2-10 munkanap
5 990 Ft
Nettó ár: 4 717 Ft
Ár hűségpontokban: 3929

Elérhető opciók

Természetes, biztonságos, praktikus fa homokozó és házikó egyben, kisállataink számára, átlátszó plexi oldallappal.

Mit kínál a Glirex NatureSupplies - Plexis homokozóház? 

 • Magas minőség
 • Stabil és masszív
 • Természetes, biztonságos alapanyagokból készült
 • Komfortos, megfelelően választott méretek
 • Levehető, tökéletesen illeszkedő tető
 • Takarékos, nem szóródik ki a homok
 • A házrész alj nélkül a kényelmes almozásért
 • Praktikus, kisállataink igényeihez igazítva
 • Betekintést nyújtó plexi oldallap
 • Színvonalas tervezés
 • Igényes megmunkálás
 • Kézműves termék
 • Időtálló

A homokozóház teljes méretei: H: 30,5 cm Sz: 13 cm M: 12,5 cm Ø: 7 cm (elsősorban törpe- és aranyhörcsögök, illetve a legtöbb egérfaj számára)

Vissza a természetbe!

Sok kisállat - mint például a hörcsögök és számos egérfaj - természetes körülmények között az élőhelyükön meglehetősen nagy mennyiségben fellelhető homokos területeken fürdőzik, a homokban való hempergéssel és áskálódással tisztítja bundáját. Az egészséges szőrzet érdekében elengedhetetlen, hogy fogságban is biztosítsuk számukra a homokfürdőt. A homokszemcsék alaposan megtisztítják a bundát és megkötik a felesleges faggyút, ezzel hozzájárulnak a gyönyörű, fényes szőrzethez, valamint növelik kedvenceink komfortérzetét. 
Fürdőhomoknak kitűnő választás a Glirex fürdőhomok, mely speciális, kvarcmentes homokból készült, finom szemcséi gömbölyűek, mindennemű vegyi anyagtól és szennyeződéstől mentes, így biztonságosan használható, a kisállatok igényeihez igazodik.
S ha a homok már megvan, csak az a kérdés, hogy mibe is tegyük. Erre a Glirex homokozóház egy szuper, rendkívül praktikus megoldást kínál.

Tipp: a homokozóba nem csak homokot tehetünk! A homokozóház kiválóan alkalmas további talajtípusok elhelyezésére kedvencünk lakhelyén, tehetünk bele például csutkaalmot, melyben való áskálódás kiváló karomkoptató, vagy tiszta földet, az ezzel töltött ásórészért földalatti életmódot folytató kedvenceink garantáltan odáig lesznek!

Kettő az egyben!

A Glirex homokozóház nem csupán homokozó, egyúttal házikó is! Első része egy kényelmes kis kuckó, ami biztonságot nyújt kedvencünk, hogy bármikor megpihenhessen. S ha felébred, a hálószobából rögtön a fürdőszoba nyílik! Hát nem kalssz? 
A kétkamrás homokozóház közelebb viszi kedvencünket természetes életmódjához, amikor is földalatti járatrendszereikben több kamrát alakítottak ki az egyes tevékenységek szerint.
S hogy a fürdőhomok tiszta maradjon, a hálókamrából nyíló fürdőajtó magasabban helyezkedik el, ezzel megakadályozva, hogy a hálókamrából az alom áthulljon a homokba.

Leskelődünk, leskelődünk…?

Hogy még örömtelibb legyen a kisállattartás, a Glirex homokozóház egyik oldallapja víztiszta, áttetsző plexilap, így bármikor könnyedén, zavarás nélkül megleshetjük kedvencünket, ahogy vígan fürdőzik – imádnivaló látvány, ahogy a homokban hemperegnek! 
A plexilap kivehető, rugalmas, strapabíró, s szükség esetén cserélhető. 
A plexilap bemart hornyokban helyezkedik el kétoldalt és alul is, így nem tud a homok a lap mentén kiszivárogni. 
Megjegyzés: a plexilapon védőfólia van, melyet használat előtt eltávolítani szükséges! 

A megfelelően választott méretek és kialakítás fontossága

Ahhoz, hogy kedvencünk igazán komfortosan érezze magát, és teljes beleéléssel, nyugalommal tisztálkodhasson, hempereghessen, áskálódhasson a homokban, rendkívül fontos a megfelelő méretválasztás; a homokozónak elég nagynak és mélynek kell lennie a kényelmes fürdőzéshez, mozgáshoz. 
Komfortérzetüket növeli az is, hogy a homokozó nagyrészt zárt, fedett, így a homokfürdőzést rejtekhelyen végezhetik – zsákmányállatként ugyanis szabad terepen könnyű prédának számítanak, és ezt fogságban tartott kedvenceink is ösztönösen tudják, így inkább a zárt tereket, biztonságot keresik.  
A lelki biztonságérzet mellett rendkívül fontos a fizikális biztonság is egy homokozó kialakításában: az élek lekerekítettek, nincsenek apró rések vagy kisebb, akár csak díszítő célzatú nyílások, melyekbe kisállatunk lába vagy más testrésze beakadhat, valamint a bejáratok elég nagyok ahhoz, hogy kényelmesen beférhessen kedvencünk – ez utóbbi különösen fontos hörcsögök esetében, ahol az állat teli pofazacskóval könnyedén megsérülhet, ha túl szűk bejáraton próbál bejutni. 
A Glirex homokozóház mindezeket a szempontokat figyelembe véve, gondos tervezés után készült. 

Levehető tető, könnyed hozzáférés

A Glirex homokozóház teteje egyetlen mozdulattal könnyedén levehető, ami rendkívül fontos és praktikus tulajdonság, hiszen enélkül szinte lehetetlen lenne megfelelően kitakarítani, illetve a homokozó feltöltését is lényegesen leegyszerűsíti. 
A tető rendkívül hasznos, mert ezzel nagyrészt megakadályozható, hogy kisállatunk fürdőzés közben kiszórja, illetve kiássa a homokot, így az nem megy kárba, takarékos megoldást nyújt. 
A tető a bemart horonynak köszönhetően tökéletesen, stabilan illeszkedik, nem csúszik le, nem mozdul el.
További hasznos tulajdonsága, hogy lapostető lévén a homokozó akár emeletnek, emelvénynek is használható.

A házrész alj nélkül: jó a gazdinak, még jobb a kisállatnak

A homokozórésznek ugyan van alja, hisz a homok csak így maradhat tisztán, zárt térben, nem keveredve össze az alommal, ám a házrész alj nélküli. Miért is jó ez? 
Gazdik szemszögéből nézve az aljzatmentes házak legnagyobb előnye a takarítás megkönnyítése. A legtöbb kisállat ugyanis szereti a biztonságot nyújtó kis kuckójában elvégezni a dolgát. Ha a házikónak alja lenne, a fa beszívná a vizeletet és egyéb nedvességet, s fa lévén igen nehéz lenne kitakarítani, fertőtleníteni és szagtalanítani. Ám mivel a háznak nincs alja, és általában közvetlenül az alom tetejére tesszük, a házikó alja az általunk választott talaj, alom lesz. Így valójában nem a házat, hanem csak az almot kell kitakarítanunk: ha elkoszlódott, egyszerűen felemeljük a házat vagy levesszük a tetőt, kilapátoljuk a koszos almot és frisset teszünk a helyére. 
Kisállatunk szempontjából pedig még jobb az aljzatmentes ház! Nem csupán az előbb említett higiéniai szempontból jobb számukra, ha kis kuckójuk alja közvetlenül az alom, hanem azért is, mert így sokkal hatékonyabban, sokkal kényelmesebb fészket tudnak készíteni, sokkal könnyebben kibélelik alvóhelyüket, természetesebb közeget biztosít, földalatt élő kedvenceink pedig rögtön járatokat is áshatnak házikójukból kiindulva.
S a nagyobb élvezet mellett az alj nélküli házak további pozitív tulajdonsága, hogy jobban szellőzik, s változatos felhasználást kínál: szükség szerint tehetjük a házat különféle felületekre, például hőség esetén hűsítő gránitlapra, így kedvencünk a saját, megszokott kuckójában, nyugalomban hűsölhet. 

Természetes és biztonságos alapanyagok

A Glirex fa homokozóházak minden egyes eleme nyírfából készült, mely ártalmatlan és biztonságos faanyag. Sok más fával szemben a nyír mentes a toxikus anyagoktól, mérgező gyantától, irritációt okozó illóolajaktól. Az elemek nem toxikus ragasztó segítségével kerültek összeillesztésre, teljes mértékben mentesek a különféle hegyes és szúrós kapcsoktól, szögektől, csavaroktól vagy más alapanyagoktól, melyek rágcsálás esetén sérülést okozhatnak. A homokozóházak kezeletlenek, mentesek mindenféle festékanyagtól és más vegyszerektől.

Magas minőségű kézműves termék

A homokozóházak kétkezi megmunkálással készülnek meglehetősen vastag és erős nyírfalemezekből, csapolt illesztéssel, minek köszönhetően homokozóink rendkívül stabilak, masszívak, ellenállóak. Minden egyes elemet magunk készítünk, majd vizsgálunk át, finomítunk és csiszolunk, hogy a fa felületek simák, szálkamentesek legyenek. A homokozóházakat kézzel állítjuk össze és magunk ellenőrizzük, hogy minden része tökéletes-e, így biztosítva az exkluzív minőséget.

Tipp: a nyári forróságban érdemes lehet a fürdőhomokot hűtőben vagy akár fagyasztóban tárolni, s közvetlenül onnan önteni kedvencünk homokozójába – a hűvös homok rendkívül kényelmes hűtési módot kínál kisállatunk számára.

Figyelem! A homokozónak (homokkal töltve) viszonylag nagy súlya van, ezért érdemes lábakra állítani vagy stabil talajra helyezni; kedvencünk lakhelyének aljzatára, nem pedig az alom tetejére, esetleg alommentes polcra, emeletre, emelvényre. Ugyanis ha kisállatunk az alom tetejére helyezett homokozó alá beássa magát, ránehezedik a homokozó súlya, és különösképp kistestű kedvenceink (hörcsögök, egerek) esetén ez életveszélyes lehet! 

Írj véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
Rossz
1
false
false
true
Törlés
Módosítás
tr