Kategóriák
Kosarad

Glirex NatureSupplies - Egykamrás kukucslyuk

Glirex NatureSupplies - Egykamrás kukucslyuk
Glirex NatureSupplies - Egykamrás kukucslyuk
Glirex NatureSupplies - Egykamrás kukucslyuk
Glirex NatureSupplies - Egykamrás kukucslyuk
Glirex NatureSupplies - Egykamrás kukucslyuk
Glirex NatureSupplies - Egykamrás kukucslyuk
Glirex NatureSupplies - Egykamrás kukucslyuk
Glirex NatureSupplies - Egykamrás kukucslyuk
Glirex NatureSupplies - Egykamrás kukucslyuk
Glirex NatureSupplies - Egykamrás kukucslyuk
Glirex NatureSupplies - Egykamrás kukucslyuk
 • Készlet: Raktáron
 • Hűségpont: 25
 • Cikkszám: G354
 • Szállítás: 2-8 munkanap
4 590 Ft
Nettó ár: 3 614 Ft
Ár hűségpontokban: 3141

Elérhető opciók

Kisállataink igényeihez tervezett, természetes és biztonságos földalatti odú, mely nem csak kedvenceink, de a gazdik számára is szórakoztató.

Mit kínál a Glirex NatureSupplies - Egykamrás kukucslyuk? 

 • Magas minőség
 • Biztonságos
 • Természetes alapanyagokból készült
 • Komfortos, megfelelően választott méretek
 • Alj nélkül a kényelmes almozásért
 • Praktikus, kisállataink igényeihez igazítva
 • Masszív, erős
 • Szórakoztató, betekintést nyújtó nyílt oldallal
 • Színvonalas tervezés
 • Igényes megmunkálás
 • Kézműves termék
 • Időtálló

Az egykamrás kukucslyuk méretei: 

Teljes méret: H: 34,5 cm Sz: 9 cm M: 16 cm 
Odú mérete: H: 18 cm Sz: 9,5 cm M: 10 cm

Feljáró mérete: H/M: 20 cm Sz: 9,5 cm
Bejárat mérete: 7x7 cm

Elsősorban egerek, törpe- és aranyhörcsögök számára javasoljuk.

Vissza a természetbe!

Számos kisállat – például a hörcsögök, egerek – a vadonban földalatti járatrendszerekben élnek. A kukucslyuk, vagy másnéven watchbox, ezt a földalatti otthont hivatott helyettesíteni. Közelebb viszi kedvencünket természetes életmódjához, s ez nem csak kisállatunk kiegyensúlyozott életét segíti elő, de rendkívül izgalmas a gazdik számára is. Roppant érdekes és szórakoztató látványt kínál ugyanis a nyitott oldallap: amennyiben kedvencünk lakhelyének elülső oldala átlátszó plexi vagy üveglap, a kukucslyukat nyílt oldalával az áttetsző falhoz helyezve úgy nyújthatunk kisállatunknak zárt rejtekhelyet, hogy közben megfigyelhetjük minden tevékenységét.

A megfelelően választott méretek és kialakítás fontossága

Ahhoz, hogy kedvencünk igazán komfortosan érezze magát rejtekhelyén, s az valóban biztonságot nyújtson, rendkívül fontos a megfelelő méretválasztás. Egy megfelelő búvóhely nem lehet sem túl nagy, sem túl kicsi.
A legtöbb kisállat zsákmányállat, ezért ösztöneinél fogva csak akkor érzi magát igazán biztonságban, ha a közelében tudhat néhány rejtekhelyet – minél többet, annál jobb. Ha a búvóhely túl nagy az adott állat méretéhez képest, könnyedén úgy érezheti, hogy az nem nyújt elég védelmet. Ha azonban túl kicsi, s csak szűkösen fér el, kényelmetlenné válik. Az ideális méret akkora, amekkorában kedvencünk kényelmesen tud forgolódni, táplálkozni, tisztálkodni, de ezen alapvető tevékenységek elvégzése mellett másra már nem is igazán marad több hely. Ne felejtsük el, ha társas állatfajról – például egerekről – van szó, akkor az optimális méretet egyszerre kettő vagy több kisállatra kalkuláljuk!
A lelki biztonságérzet mellett rendkívül fontos a fizikális biztonság is egy kuckó kialakításában: az élek lekerekítettek, nincsenek rések vagy kisebb, akár csak díszítő célzatú nyílások, melyekbe kisállatunk lába vagy más testrésze beakadhat, valamint a bejáratok elég nagyok ahhoz, hogy kényelmesen beférhessen kedvencünk – ez utóbbi különösen fontos hörcsögök esetében, ahol az állat teli pofazacskóval könnyedén megsérülhet, ha túl szűk bejáraton próbál bejutni. 
A Glirex watchboxok mindezeket a szempontokat figyelembe véve, gondos tervezés után készültek. 

Alj nélkül: jó a gazdinak, még jobb a kisállatnak

A Glirex watchboxoknak nincs alja – de miért is jó ez?
Gazdik szemszögéből nézve az aljzatmentes búvóhelyek legnagyobb előnye a takarítás megkönnyítése. A legtöbb kisállat ugyanis szereti a biztonságot nyújtó kis kuckójában elvégezni a dolgát. Ha a bújónak alja lenne, a fa beszívná a vizeletet és egyéb nedvességet, s fa lévén igen nehéz lenne kitakarítani, fertőtleníteni és szagtalanítani. Ám mivel nincs alja, és általában közvetlenül az alomba, illetve alomra helyezzük, a kuckó alja az általunk választott talaj, alom lesz. Így valójában nem a bújót, hanem csak az almot kell kitakarítanunk: ha elkoszlódott, egyszerűen felemeljük, kilapátoljuk a koszos almot és frisset teszünk a helyére. 
Kisállatunk szempontjából pedig még jobb az aljzatmentes otthon! Nem csupán az előbb említett higiéniai szempontból jobb számukra, ha kis kuckójuk alja közvetlenül az alom, hanem azért is, mert így sokkal hatékonyabban, sokkal kényelmesebb fészket tudnak készíteni, sokkal könnyebben kibélelik alvóhelyüket, természetesebb közeget biztosít, földalatt élő kedvenceink pedig rögtön további járatokat is áshatnak rejtekhelyükről kiindulva.
S a nagyobb élvezet mellett egy alj nélküli bújó további pozitív tulajdonsága, hogy jobban szellőzik, s változatos felhasználást kínál: szükség szerint tehetjük különféle felületekre, például hőség esetén hűsítő gránitlapra, így kedvencünk a saját, megszokott kuckójában, nyugalomban hűsölhet. 

Természetes és biztonságos alapanyagok

A Glirex kukucslyuk nyírfából készült, mely ártalmatlan és biztonságos faanyag. Sok más fával szemben a nyír mentes a toxikus anyagoktól, mérgező gyantától, irritációt okozó illóolajaktól. Az elemek nem toxikus ragasztó segítségével kerültek összeillesztésre, teljes mértékben mentesek a különféle hegyes és szúrós kapcsoktól, szögektől, csavaroktól vagy más alapanyagoktól, melyek rágcsálás esetén sérülést okozhatnak. A fa kezeletlen, mentes mindenféle festékanyagtól és más vegyszertől.

Magas minőségű kézműves termék

A watchboxok kétkezi megmunkálással készülnek meglehetősen vastag és erős nyírfalemezekből, bemart illesztéssel, minek köszönhetően rendkívül stabilak, masszívak, ellenállóak. Minden elemet magunk készítünk, majd vizsgálunk át, finomítunk és csiszolunk, hogy a fa felületek simák, szálkamentesek legyenek. A kukucslyukat kézzel állítjuk össze és magunk ellenőrizzük, hogy minden része tökéletes-e, így biztosítva az exkluzív minőséget.

Írj véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
Rossz
1
false
false
true
Törlés
Módosítás
tr