Kategóriák
Kosarad

Hörcsögműhely - Glirex NatureSupplies - Fedett homokozó

Hörcsögműhely - Glirex NatureSupplies - Fedett homokozó
Hörcsögműhely - Glirex NatureSupplies - Fedett homokozó
Hörcsögműhely - Glirex NatureSupplies - Fedett homokozó
Hörcsögműhely - Glirex NatureSupplies - Fedett homokozó
Hörcsögműhely - Glirex NatureSupplies - Fedett homokozó
Hörcsögműhely - Glirex NatureSupplies - Fedett homokozó
Hörcsögműhely - Glirex NatureSupplies - Fedett homokozó
Hörcsögműhely - Glirex NatureSupplies - Fedett homokozó
Hörcsögműhely - Glirex NatureSupplies - Fedett homokozó
Hörcsögműhely - Glirex NatureSupplies - Fedett homokozó
Hörcsögműhely - Glirex NatureSupplies - Fedett homokozó
 • Készlet: Raktáron
 • Hűségpont: 20
 • Cikkszám: G411
 • Szállítás: 2-8 munkanap
3 690 Ft
Nettó ár: 2 906 Ft
Ár hűségpontokban: 2590

Elérhető opciók

Természetes, biztonságos, praktikus fa homokozó kisállataink számára.

Mit kínál a Hörcsögműhely - Glirex NatureSupplies - Fedett homokozó? 

 • Magas minőség
 • Stabil és masszív
 • Természetes, biztonságos alapanyagokból készült
 • Komfortos, megfelelően választott méretek
 • Levehető, tökéletesen illeszkedő tető
 • Takarékos, nem szóródik ki a homok
 • Praktikus, kisállataink igényeihez igazítva
 • Színvonalas tervezés
 • Igényes megmunkálás
 • Kézműves termék
 • Akár állvánnyal is

A homokozóláda mérete: H: 25 cm Sz: 17 cm M: 8,5 cm Ø: 8 cm
A homokozóállvány mérete: H: 25 cm Sz: 17 cm M: 7 cm 

Vissza a természetbe!

Sok kisállat - mint például a deguk, hörcsögök és számos egérfaj - természetes körülmények között az élőhelyükön meglehetősen nagy mennyiségben fellelhető homokos területeken fürdőzik, a homokban való hempergéssel és áskálódással tisztítja bundáját. Az egészséges szőrzet érdekében elengedhetetlen, hogy fogságban is biztosítsuk számukra a homokfürdőt. A homokszemcsék alaposan megtisztítják a bundát és megkötik a felesleges faggyút, ezzel hozzájárulnak a gyönyörű, fényes szőrzethez, valamint növelik kedvenceink komfortérzetét. 
Fürdőhomoknak kitűnő választás a Glirex fürdőhomok, mely speciális összetételű homokból készült, finom szemcséi gömbölyűek, mindennemű vegyi anyagtól és szennyeződéstől mentes, így biztonságosan használható, a kisállatok igényeihez igazodik.
S ha a homok már megvan, csak az a kérdés, hogy mibe is tegyük. Erre a Hörcsögműhely-Glirex homokozóláda szuper megoldást kínál.

Tipp: a homokozóba nem csak homokot tehetünk! A homokozóláda kiválóan alkalmas további talajtípusok elhelyezésére kedvencünk lakhelyén, tehetünk bele például csutkaalmot, melyben való áskálódás kiváló karomkoptató, vagy tiszta földet, az ezzel töltött ásóládáért földalatti életmódot folytató kedvenceink garantáltan odáig lesznek!

A megfelelően választott méretek és kialakítás fontossága

Ahhoz, hogy kedvencünk igazán komfortosan érezze magát, és teljes beleéléssel, nyugalommal tisztálkodhasson, hempereghessen, áskálódhasson a homokban, rendkívül fontos a megfelelő méretválasztás; a homokozónak elég nagynak és mélynek kell lennie a kényelmes fürdőzéshez, mozgáshoz. 
A fizikális biztonság is rendkívül fontos egy homokozó kialakításában: az élek lekerekítettek, nincsenek apró rések vagy kisebb, akár csak díszítő célzatú nyílások, melyekbe kisállatunk lába vagy más testrésze beakadhat.
Mivel a láda nem fedett, bármikor könnyedén hozzáférhető mind a gazdi, mind a kisállat részéről, s megkönnyíti a homokozó higiéniai szemmeltartását és tisztítását, valamint élvezhetjük kisállatunk önfeledt fürdőzésének örömteli látványát.

Levehető tető, könnyed hozzáférés

A Hörcsögműhely-Glirex homokozó teteje egyetlen mozdulattal könnyedén levehető, ami rendkívül fontos és praktikus tulajdonság, hiszen enélkül szinte lehetetlen lenne megfelelően kitakarítani, illetve a homokozó feltöltését is lényegesen leegyszerűsíti. 
A tető rendkívül hasznos, praktikus: a tetőnek köszönhetően kisállatunk nem szórja ki fürdőzés közben, illetve nem ássa ki a homokot, így az nem megy kárba, takarékos megoldást nyújt. 
A tető a bemart horonynak köszönhetően tökéletesen, stabilan illeszkedik, nem csúszik le, nem mozdul el.
További hasznos tulajdonsága, hogy lapostető lévén a homokozó akár emeletnek, emelvénynek is használható.

Homokozóállvány – praktikum és biztonság

A Hörcsögműhely-Glirex homokozókhoz választható homokozóállvány is, melyre a homokozók ládarésze tökéletesen illeszkedik. Az állványrészt az alom elrejti, s rajta a homokozó saját súlyánál fogva is masszívan, stabilan áll.
Az állvány rendkívül praktikus, hiszen megakadályozza, hogy kedvencünk a homokozó alá ásson, s ezzel betemesse, elássa azt. Sok kisállat ugyanis ösztöneinél fogva szívesen ás, kotorászik, olykor pedig annyira belejönnek a munkálatokba, hogy részben vagy egészben eltemetik alommal a felszereléseiket, így akár a homokozót is. Ezáltal a homok összekeveredik az alommal, kárba megy, célját veszti.
S ami még fontosabb; a biztonság. A homokozónak (homokkal töltve) viszonylag nagy súlya van. Ha kisállatunk az állvány nélkül az alom tetejére helyezett homokozó alá beássa magát, ránehezedik a homokozó súlya, ami különösképp kistestű kedvenceink (hörcsögök, egerek) esetén életveszélyes lehet! 

Természetes és biztonságos alapanyagok

A Hörcsögműhely-Glirex homokozók minden egyes eleme nyírfából készült, mely ártalmatlan és biztonságos faanyag. Sok más fával szemben a nyír mentes a toxikus anyagoktól, mérgező gyantától, irritációt okozó illóolajaktól. Az elemek nem toxikus ragasztó segítségével kerültek összeillesztésre, teljes mértékben mentesek a különféle hegyes és szúrós kapcsoktól, szögektől, csavaroktól vagy más alapanyagoktól, melyek rágcsálás esetén sérülést okozhatnak. A homokozók kezeletlenek, mentesek mindenféle festékanyagtól és más vegyszerektől.

Magas minőségű kézműves termék

A homokozók kétkezi megmunkálással készülnek, számos elem dupla nyírfalemezből, csapolt illesztéssel, minek köszönhetően házaink stabilak, ellenállóak. Minden egyes elemet magunk készítünk, majd vizsgálunk át, finomítunk, hogy a fa felületek simák, szálkamentesek legyenek. A faházakat kézzel állítjuk össze és magunk ellenőrizzük, hogy minden része tökéletes-e, így biztosítva az exkluzív minőséget.

Tipp: a nyári forróságban érdemes lehet a fürdőhomokot hűtőben vagy akár fagyasztóban tárolni, s közvetlenül onnan önteni kedvencünk homokozójába – a hűvös homok rendkívül kényelmes hűtési módot kínál kisállatunk számára.

Figyelem! A homokozónak (homokkal töltve) viszonylag nagy súlya van, ezért ha állvány nélkül használjuk, érdemes stabil talajra helyezni; kedvencünk lakhelyének aljzatára, nem pedig az alom tetejére, esetleg alommentes polcra, emeletre, emelvényre. Ugyanis ha kisállatunk az alom tetejére helyezett homokozó alá beássa magát, ránehezedik a homokozó súlya, és különösképp kistestű kedvenceink (hörcsögök, egerek) esetén ez életveszélyes lehet! 

Írj véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
Rossz
1
false
false
true
Törlés
Módosítás
tr