Kategóriák
Kosarad

Glirex Hay - Szénapellet (timothy gyógynövénymező fűszéna)

Glirex Hay - Szénapellet (timothy gyógynövénymező fűszéna)
Glirex Hay - Szénapellet (timothy gyógynövénymező fűszéna)
Glirex Hay - Szénapellet (timothy gyógynövénymező fűszéna)
Glirex Hay - Szénapellet (timothy gyógynövénymező fűszéna)
Glirex Hay - Szénapellet (timothy gyógynövénymező fűszéna)
Glirex Hay - Szénapellet (timothy gyógynövénymező fűszéna)
Glirex Hay - Szénapellet (timothy gyógynövénymező fűszéna)
 • Készlet: Raktáron
 • Hűségpont: 10
 • Cikkszám: G350
 • Szállítás: 2-6 munkanap
890 Ft
Nettó ár: 701 Ft
Ár hűségpontokban: 464

Elérhető opciók

A széna a nyulak és számos rágcsáló kiegyensúlyozott étrendjének fő eleme. Magas rosttartalmú, természetes takarmány - most timothy fűben és gyógynövényekben gazdag, pellet formában is!

Mit kínál a Glirex Hay - Szénapellet (timothy gyógynövénymező)?

 • Magas minőség 
 • Természetes, ízletes csemege
 • Kíméletes szárítás és feldolgozás
 • 50% timothy fű és 50% egyéb gyógynövény és fűféle
 • Magas rosttartalom
 • Segíti az emésztést és a fogkoptatást
 • Ásványi anyagokban gazdag
 • Alkalmas a szénafogyasztás akár teljes pótlására is
 • Hozzájárul az egészség megőrzéséhez

A vadon, mint példakép

A nyulak, tengerimalacok, csincsillák, deguk természetes táplálékát csaknem teljes egészében különböző friss füvek, fűfélék, valamint levelek és virágok alkotják, szervezetük, emésztőrendszerük tehát igen magas rosttartalmú zöldekre specializálódott. Fogságban sajnos a legtöbb esetben a korlátlan friss fűfélék és más növények biztosítása nem kivitelezhető, ezért szénával pótoljuk azokat. Az elsősorban fűfélékkel táplálkozó állatok egészségének fenntartásához elengedhetetlen, hogy étrendjük körülbelül 80%-át széna tegye ki, mely napi 24 órában korlátlanul rendelkezésükre áll! 
Az elsődlegesen magvakkal táplálkozó, mindenevő rágcsálók - mint például a hörcsögök és egerek - többsége füves pusztaságokon honos, s bár nem füvek alkotják táplálékuk legfőbb részét, de rendszeresen vesznek magukhoz a vadonban különböző fűféléket, ezért a széna - akár pelletált formában - számukra is ideális, egészséges kiegészítő takarmány. 

Mezei komócsin és gyógynövények

A timothy szénapellet 50%-ban zsenge, zöld, hosszú szálú mezei komócsinból készül, mely amellett, hogy egy roppant ízletes fűféle, szuper tulajdonságokkal bír: rendkívül magas a rosttartalma, ám alacsony a fehérjetartalma, kalcium-foszfor aránya pedig kiegyensúlyozott. Az egyik legkiválóbb, legegészségesebb fűféle fűevők alapélelmezésére. 
A szénapellet további 50%-át további ínycsiklandó fűfélék – tavaszi pázsitfű, réti perje – és gyógy- illetve gyomnövények – vadmurok, lándzsás útifű, kamilla, mezei zsurló, fehér és vörös here – alkotják.

Széna helyettesítése szénapellettel

Az elsődlegesen fűfélékkel táplálkozó állatok esetében az emésztőrendszer megfelelő működéséhez elengedhetetlen a széna - ami nem mellesleg nagyban hozzájárul a folytonosan növő rágcsáló- és nyúlfogak koptatásához. Előfordul azonban, hogy kiskedvencünk nem akar vagy nem tud elegendő szénát fogyasztani - a szénapellet ekkor óriási segítséget nyújthat. A timothy-gyógynövénymező szénapellet különösen ínycsiklandó, s emellett megőrzi a szálas széna szinte minden jó tulajdonságát, az ásványi anyagok és vitaminok magas szintjét, különösen alkalmas beteg, sovány, érzékeny gyomrú, rossz evő állatok számára, szükség esetén akár a teljes szénabevitel pótlására. Rágási nehézségekkel küzdő kisállatoknak javasolt a szénapellet beáztatása - a pellet felszívja a vizet, pépessé és ezáltal könnyebben fogyaszthatóvá válik.
Ha kiskedvencünk jó szénázó, nincs problémája a szálas szénával, akkor a szénapellet a teljes széna pótlására nem javasolt, hiszen a szálas széna hosszabb rostszálakat tartalmaz, ezért a fogkoptatást a pelletnél jelentősebben segíti. Ám a szénapellet egészséges kisállataink számára is kiváló és hasznos kiegészítő eledel, hozzájárul az emésztőrendszer egészségének fenntartásához, változatosságot és játékosságot hozhat életükbe, illetve a lehető legegészségesebb nassolnivaló.  
1 kg szénapellet körülbelül 1 kg szálas szénának felel meg.

Miért jó a pellet?

 • Jó eltarthatóság, magasabb minőség 
  A megfelelő technikának köszönhetően az alapanyagok tápértéke, a fontos ásványi anyagok, vitaminok, nyomelemek a pelletálás során nem roncsolódnak, nem érnek kevesebbet, mint természetes formában. Ugyanakkor természetes formában a tárolás során hamarabb veszítenek tápértékükből, a pelletált alapanyag tovább őrzi meg értékeit.
 • Ízletesebb
  A alapanyagok ízminősége pelletálva jelentősen magasabb, mint természetes, szárított formában. A pelletek tehát rendkívül ízletesek, zamatosak.
 • Csökken a hulladék mennyisége
  Ha volt már szerencsétek természetes formájú, szárított gyógynövényfélékhez, biztosan tapasztaltátok már, hogy a száraz levelek könnyedén törnek, egyes esetekben porhadnak, a virágok értékes virágpora kihullik stb. Akarva-akaratlanul ezáltal a természetes formájú eleség viszonylag nagy része hulladékként végzi. A pellettel ez a probléma kiküszöbölhető, nincs több kárba ment törmelék!
 • A kevesebb néha több
  A pelletált forma egy tömörített forma, így egyetlen szem pellet jóval több, mint amennyinek tűnik. Így tehát elegendő belőle jóval kevesebbet adni, mint amennyit a természetes formájú eledelből adnánk. S ez különösen nagy előny, ha kisállatunk rossz evő, beteg, gyenge.
 • Beteg és fogproblémás kedvenceink is könnyen fogyaszthatják
  A pellet egy kevés vízzel felöntve hamar felpuhul és pépessé válik, így a beteg, gyenge, illetve rágási nehézségekkel küzdő kisállatok sokkal könnyebben tudják elfogyasztani.
 • Könnyebb tárolás
  A pellet sokkal kisebb helyet foglal, bármilyen tasakban vagy dobozkában bármely polcon elfér, kosz és törmelék nélkül, higiénikusabban, sokkal könnyebben tárolható.
 • Biztonság
  A pelletálásnak köszönhetően azon növények vagy növényi részek is minden gond nélkül, biztonsággal etethetők, melyek normál formájukban veszélyesek lehetnek, például szúrósak, tüskések.

Tápanyagérték

Nyersfehérje: 7-11 %
Nyersrost: 21-27 %
Nyers zsír: 2-3%
Hamu: 10-11 %

Pellet átmérő: 10 mm

Írj véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
Rossz
1
false
false
true
Törlés
Módosítás
tr