Kategóriák
Kosarad

Glirex Hay - Szénatömb

Glirex Hay - Szénatömb
Glirex Hay - Szénatömb
Glirex Hay - Szénatömb
Glirex Hay - Szénatömb
Glirex Hay - Szénatömb
Glirex Hay - Szénatömb
Glirex Hay - Szénatömb
Glirex Hay - Szénatömb
Glirex Hay - Szénatömb
Glirex Hay - Szénatömb
Glirex Hay - Szénatömb
Glirex Hay - Szénatömb
Glirex Hay - Szénatömb
Glirex Hay - Szénatömb
Glirex Hay - Szénatömb
 • Készlet: Raktáron
 • Hűségpont: 10
 • Cikkszám: G426
 • Szállítás: 2-8 munkanap
1 990 Ft
Nettó ár: 1 567 Ft
Ár hűségpontokban: 1566

Elérhető opciók

A széna a nyulak és számos rágcsáló kiegyensúlyozott étrendjének fő eleme. Magas rosttartalmú, természetes takarmány, játékos formában.

Mit kínál a Glirex Hay - Szénatömb? 

 • Friss, ízletes és változatos 
 • Hosszú, zöld, zsenge szálak
 • 60+ fűféle és gyógynövény
 • Gondos összetétel
 • Kíméletes szárítás, préselés
 • Szórakoztató elfoglaltságot nyújt
 • Csillapítja az unalomból fakadó rácsrágást
 • Magas rosttartalom
 • Segíti az emésztést és a fogkoptatást
 • Ásványi anyagokban gazdag

Súly: ~ 1 kg

Dobjuk fel a mindennapokat!

Újdonságot keresel kedvencednek, ami izgalmasabbá, érdekesebbé, szinte már kihívássá teszi számára a szénázást? Olyasvalamit keresel, ami remek szórakozást nyújt, amivel akár hosszú időre elfoglalhatja magát? Olyasvalamit, ami állandó jellegel előtte lehet, legkevésbé sem ártva az egészségének? S még hasznos is, mert nagyban hozzájárul a fogak koptatásához és egészségének megőrzéséhez? Ez esetben a szénatömb kiváló választás! 

Teljes értékű alpesi széna

A Glirex szénatömb nem pusztán nassolnivaló vagy játék, hanem fűevő kisállataink számára a legfontosabb alaptáplálék is, nem különb módon, mint a már jól ismert, általános, szálas szénák. A szénatömb csupán annyiban más, annyival több, hogy játékos formát kapott. Préseléssel készült, egy tömb körülbelül 1 kg szénának felel meg. 
Szénánk a roppant tiszta levegőjű, alpesi hegyek lábánál található rétekről származik. A kedvező éghajlatnak és kíméletes feldolgozásnak köszönhetően megőrzi magas tápanyagtartalmát, friss, zöld színét. Az édeskés illatú, finom füvek roppant ízletes, ropogós, zsenge szénát kínálnak kedvenceinknek.

A vadon, mint példakép

A nyulak, tengerimalacok, csincsillák, deguk természetes táplálékát csaknem teljes egészében különböző friss füvek, fűfélék, valamint levelek és virágok alkotják, szervezetük, emésztőrendszerük tehát igen magas rosttartalmú zöldekre specializálódott. Fogságban sajnos a legtöbb esetben a korlátlan friss fűfélék és más növények biztosítása nem kivitelezhető, ezért szénával pótoljuk azokat. Az elsősorban fűfélékkel táplálkozó állatok egészségének fenntartásához elengedhetetlen, hogy étrendjük körülbelül 80%-át széna tegye ki, mely napi 24 órában korlátlanul rendelkezésükre áll!
Az elsődlegesen magvakkal táplálkozó, mindenevő rágcsálók - mint például a hörcsögök és egerek - többsége füves pusztaságokon honos, s bár nem füvek alkotják táplálékuk legfőbb részét, de rendszeresen vesznek magukhoz a vadonban különböző fűféléket, ezért a széna számukra is ideális, egészséges kiegészítő takarmány. Mindemellett kiváló fészekanyag, az alommal keverve pedig segít a járatok megtartásában.
A széna magas rosttartalmának köszönhetően könnyen emészthető, az emésztőrendszer megfelelő működéséhez elengedhetetlen, valamint nagyban hozzájárul a folytonosan növő rágcsáló- és nyúlfogak koptatásához.  

Fő a változatosság

Természetes körülmények között a rétek, mezők, erdők, prérik teljes növénykínálata megnyílik kedvenceink előtt, milliónyi különféle zöldek közül válogathatnak. Ez a sokféleség rendkívül fontos, hiszen minden növény más és más aminosavakat, ásványi anyagokat, vitaminokat, nyomelemeket tartalmaz. Ha kisállatunk mindig csak ugyanahhoz a néhány fűféléhez jut hozzá, szervezete nem kap meg minden szükséges tápanyagot. Emiatt a Glirex széna a teljes mezők palettáját magába foglalja, nem pusztán füveket, hanem számos más mezei növényt is tartalmaz, gondoskodik a változatosságról, odafigyelve az egyszikű- és kétszikű növények megfelelő arányára. 
Nem mellesleg a fűevő fajok számára az egyes növények egészen más ízvilággal rendelkeznek, s ahogyan mi is, úgy ők is szeretnek változatosan táplálkozni, szeretik a különféle ízeket, ezért a sokszínű Glirex széna különösen ínycsiklandó lakoma a legtöbb kisállatnak. 

Praktikus megoldás

A Glirex szénatömb kézenfekvő megoldást kínál, ha például el kell utaznunk fűevő kiskedvencünkkel valahová, és nincs helyünk magunkkal vinni a terjedelmes, nagy térfogatú szénáinkat. Akár egy hosszú út során kisállatunk hordozójába tehetjük a tömbcsökét, de elfér bármely bőröndben vagy kézipoggyászban is. A szénatömbbel akár több kilogramm szénát vihetünk magunkkal úgy, hogy az a legkisebb helyen is bárhol elfér! 

Tápanyagérték

Nedvesség: max 14%
Nyersfehérje: 8%
Nyersrost: 30%
Zsír: 3%

A szénatömb súlya kb. 1 kg. A szénatömb 1 kg szálas szénának felel meg. 

Írj véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
Rossz
1
false
false
true
Törlés
Módosítás
tr