Kategóriák
Kosarad

Glirex NatureBundle - Pipacs

Glirex NatureBundle - Pipacs
Glirex NatureBundle - Pipacs
Glirex NatureBundle - Pipacs
Glirex NatureBundle - Pipacs
Glirex NatureBundle - Pipacs
Glirex NatureBundle - Pipacs
Glirex NatureBundle - Pipacs
Glirex NatureBundle - Pipacs
Glirex NatureBundle - Pipacs
 • Készlet: Raktáron
 • Hűségpont: 10
 • Cikkszám: G555
 • Szállítás: 2-5 munkanap
690 Ft
Nettó ár: 543 Ft
Ár hűségpontokban: 464

Elérhető opciók

Csempésszünk egy kis természetet kedvencünk otthonába, némi kalandot a mindennapjaiba! 

Mit kínál a Glirex NatureBundle - Pipacs?

 • Felébreszti a gyűjtögető ösztönöket
 • Szórakoztató elfoglaltságot nyújt
 • Csillapítja az unalomból fakadó rácsrágást
 • Segíti a fogkoptatást
 • Ízletes csemege
 • Értékes aminosavakat, ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaz
 • Hozzájárul az egészség megőrzéséhez
 • Megbízható magyar termőföldről származik
 • Alkaloidtartalma minimalizált
 • Természetes dekoráció

Vissza a természetbe!

Eredeti formájában a szárított pipacs felidézi a vadon világát, ahol az élelmet nem egy csillogó tálkában tolják gondosan elkészítve kedvencünk orra elé, hanem igenis meg kell küzdenie érte. Tűzzük az alomba, akasszuk fel a ketrecre vagy egyszerűen csak fektessünk el néhány szál pipacsot kisállatunk lakhelyén! Igazi kihívást jelent majd számára a csemege felkutatása, elérése, majd az apró magvak kibontogatása. Sokuk azonnal nekiáll belakmározni az immáron jól megérdemelt, ínycsiklandó falatokat, míg mások inkább összegyűjtik, elraktározzák ínségesebb időkre. Akárhogyan is, de remek elfoglaltságot nyújt, elűzi az unalmat és csillapítja az esetlegesen abból fakadó nem kívánt rács és tereptárgyak rágcsálását, valamint elősegíti a fogkoptatást.
Nem utolsó sorban a pipacs remek dekorációként szolgálhat kedvencünk lakhelyén, melynek köszönhetően kisállatunk és mi is közelebb érezhetjük magunkat a természethez. 

Milyen hatása van az egészségre?

A pipacsmag kiváló energiaforrás, ásványi anyagokban, nyomelemekben gazdag. A pipacs elsősorban légúti betegségek esetén hasznos, valamint nyugtató, stresszoldó hatású.

A pipacs a mák rokona, így ahhoz hasonlóan alkaloidokat tartalmaz, fajtától függően többet vagy kevesebbet. Ez a nemesítés eleve minimális alkaloidot tartalmaz, mely a toktermés beérésével és a szárítással elhanyagolható mértékűre csökken, így nem okoz problémát kisállatainknak. A pipacs ugyanis méreganyagai legnagyobb részét tejnedvében tárolja, valamint zöld leveleiben és éretlen toktermésében. 

Milyen állatoknak és milyen mennyiségben javasolt? 

Hörcsögök, egerek, mókusok, patkányok:
A pipacs elsősorban magokkal táplálkozó, mindenevő fajoknak javasolt: hörcsögöknek, egereknek, mókusoknak, patkányoknak. Figyeljünk a mértékletességre! Ha kisállatunk pipacsrajongó, s addig enné, amíg csak van, korlátozzuk a pipacs elérhetőségét heti legfeljebb egy szálra! Vegyük figyelembe, hogy a pipacsmag olajos mag, ügyeljünk rá, hogy mellette is változatos legyen az étrendje és minden szükséges tápanyagból megfelelő mennyiséget vihessen be szervezetébe. A pipacsot is, mint minden kiegészítő eleséget, célszerű belekalkulálni a napi élelembe, és nem pedig teljes egészében amellé adni, ezzel elkerülhető a túletetés, elhízás és ezekből fakadó egyéb probléma.

Elsődlegesen fűfélékkel táplálkozó, növényevő fajoknak, mint a nyúl, tengerimalac, csincsilla vagy degu, a pipacs nem javasolt. 

Írj véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
Rossz
1
false
false
true
Törlés
Módosítás
tr